17.11.2018

TÜBİTAK'tan Teknoloji Fakültesi'ne 3 Ödül Birden
Yayın Tarihi: 16.10.2018 14:36:00

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen Lisans Öğrenci Proje Yarışması’nda Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, 3 farklı projeyle katıldıkları yarışmadan biri birincilik olmak üzere toplam 3 ödülle döndü.

TÜBİTAK’ın 2238 - Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Sosyal Girişimcilik alanında danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Murat Köklü’nün yaptığı  “Engelleri Aşalım” projesiyle Burak Yılmaz birincilik ödülü almaya hak kazandı. Birincilik ödülü alan proje, görme, işitme ve konuşma engelli bireylerin, diğer bireylerle iletişimlerini kolaylaştırmak için bir mobil uygulama olarak geliştirildi. Proje, flex sensörleri kullanarak geliştirilen eldivenle mobil yazılımı birleştirerek jüriden aldığı en yüksek puanla birinciliğe ulaştı.

TÜBİTAK’ın 2242 - Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde danışmanlığını Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in yaptığı  “Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik ile Periyodik Cetvel Öğretimi” projesiyle Ahmet Fatih Avcı  ikincilik ödülü kazandı. Proje; Fen Bilgisi dersinin Periyodik Cetvel ve Bileşik Oluşturma konusu anlatılırken, uygulamada laboratuvar ve materyal imkânı olmayan okullarda, sanal gerçeklik gözlüğü ve akıllı telefonla kullanılabilen bir uygulama üzerine geliştirilmiştir. Bu teknoloji ile üç boyutlu, etkileşimli, cazip ve eğlenceli olarak konu ve uygulama anlatılırken aynı zamanda daha ekonomik ve laboratuvardaki risk ortamları devre dışı bırakılabilecektir.

TÜBİTAK’ın 2238 - Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Tekno Girişimcilik alanında danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Murat KÖKLÜ’nün yaptığı  “Bilurubin Seviyesine Göre Etkili Fototerapi Veren Yenidoğan Fototerapi Tulumu” projesiyle Yasin Doğanşah üçüncülük ödülü kazanmıştır. Proje; yeni doğanlarda oluşan sarılık hastalığının bebeğin gözlerine zarar vermeden huzurlu bir şekilde evinde rahat konforlu ve ucuz fototerapi tedavi yapabilen bir sistem üzerine geliştirilmiştir.  Bu projeyle aynı zamanda bebeğin ateş nabız terleme ve kandaki oksijen miktarı verileri alınarak mobil sisteme aktarılmakta ve alınan verilere göre doğumsal hastalık taraması yapmaktadır. Anlık kullanıcılara da yol gösterici bilgiler vermektedir.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09  iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr