17.11.2018

Selçuk'ta Aşure Dağıtımı
Yayın Tarihi: 28.09.2018 15:06:00

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü içinde Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi işbirliğiyle Muharrem Ayı dolayısıyla öğrencilere aşure ikram edildi. Etkinliğe, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, aşure geleneği için Türk Kültürü’nün önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Aşure için Türk Milleti arasındaki dayanışma göstergesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Şahin, her yıl bu geleneği yaşattıklarını söyledi. Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını ifade eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Selçuk Roket ve Drone Takımları’nın önemli başarılara imza attığını belirterek Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Özçelik, Konya Teknik Üniversiteden istenilen başarı için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Muharrem Ayı nedeniyle aşure dağıtımına devam ettiklerini ifade etti. Gençleri her zaman önemsediklerini vurgulayan Başkan Pekyatırmacı, onlar için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Aşure ikramıyla birlik ve beraberlik duygusunu bir kez daha yaşadıklarını söyleyen Başkan Pekyatırmacı, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Hasan Angı ise Muharrem Ayı’nı iyi anlamak gerektiğine dikkat çekerek, “Gençlerimiz İstikbalimizdir. Bundan dolayı gelecek nesillerin tam donanımlı yetişmeleri gerekir. Daha güçlü bir Türkiye’yi birlikte kuracağız” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere aşure ikramında bulundu.