17.11.2018

Rektör Şahin'den, Rektör Özçelik'e Ziyaret
Yayın Tarihi: 27.09.2018 15:59:00

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’i makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Şahin’e ziyaretinde Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka ve Prof. Dr. Özdemir Koçak eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada, Konya’nın “Teknik Üniversite” hayalinin “Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulmasıyla hayata geçirildiğini ifade etti. Bu anlamda Rektörlük görevine getirilen Prof. Dr. Babür Özçelik’i tebrik eden Prof. Dr. Şahin, “Bu çerçevede Prof. Dr. Babür Özçelik hocamızın kuracağı ekip ve Selçuk Üniversitesi’nden devrettiğimiz yetkin akademik kadroyla ileriye dönük çok önemli hizmetler yapacağına yürekten inanıyoruz. Güçlü bir Mühendislik Fakültemiz, deneyimli ve tecrübeli bir Mimarlık Fakültemiz bulunuyordu. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz da alanında örnek gösterilecek meslek yüksekokullarından birisiydi. Hocamız, meslek yüksekokulu ve fakülteleri motive ederek daha da verimli hale getirecektir. Selçuk Üniversitesi olarak tüm birikimimizle Konya Teknik Üniversitesi’nin sonuna kadar yanındayız. Hocamıza başarılar diliyorum.” diye konuştu.

REKTÖR ÖZÇELİK: “ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMA HEDEFİNDEYİZ”

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik de Konya Teknik Üniversitesi’ne verdiği desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkür etti. Üniversite olarak nitelikli eğitim ve araştırma yapan bir üniversite olma hedefinde olduklarını belirten Prof. Dr. Özçelik, Konya ve bölgedeki farklı üniversitelerle iş birliğini artırarak önemli çalışmalara imza atmak istediklerini ifade etti. Prof. Dr. Özçelik, “Üniversite olarak hem ekonomi hem de bilimsel temellerle ticarileşebilecek konuları çalışarak ülkemize katkıda bulunma hedefindeyiz.  Bu potansiyeli Konya’da, Konya Teknik Üniversitesi’nde gördüm. Yaklaşık 50 yıllık geçmişi olan Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi ile geçmişi uzun yıllara dayanan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda önemli bir potansiyel var. Geçmişte iyi işler yapılmış, inşallah sayısını daha da artıracağız. Konya’ya geldiğim ilk günden beri destek olan Sayın Valimiz Yakup Canbolat’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, diğer yetkililerimize katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Konya Teknik Üniversitesi’nin daha fazla gelişmesi noktasında desteklerini bekliyorum. Çünkü yeni bir üniversite olduğu için tüm kurum, kuruluşların yanı sıra Sanayi Odası, Ticaret Odası ve diğer kuruluşların desteğine ihtiyacı var. İyi işler yapmak için bu tür katkı ve desteklerin olması gerekiyor. Konya Teknik Üniversitesi’nin oluşumunda en başından bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Şahin’in, Rektör Prof. Dr. Özçelik’e tablo takdimiyle sona erdi.