21.09.2018

FAKÜLTEMİZİ YENİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZE TEBRİK
TIP FAKÜLTESİ
Yayın Tarihi: 04.09.2018 10:52:00

Sevgili Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi ailesi ve ailemize yeni katılacak olan doktor adayı genç meslektaşlarım,

43. yılını kutlayan Selçuk Üniversitesi gibi köklü ve büyük bir üniversitede tıp fakültesi olmanın haklı gururunu ve sorumluluğunu taşımaktayız. Fakültemiz kurulduğu yıldan itibaren değişimi, dönüşümü amaçlayan, bilime ve insanlığa hizmet etmeye kendini adamış donanımlı ve dinamik akademisyen kadro eşliğinde, mesleki başarıyı sahada rahatlıkla uygulayabilecek araştırma görevlileri, saygın bir meslek hayatının ilk adımlarını atacak olan, başarısı kanıtlanmış öğrencileri ile hedefine doğru hızla yol almaktadır.

Eğitim, araştırma ve hizmet alanında ülkemizin en iyisi olan, küresel rekabete açık, alanında yetkin, yenilikçi, güvenilir, etik değerlere bağlı, girişimci ve katılımcı hekimler yetiştirmek hedefi ile fakültemiz evrensel tıp eğitimi standartlarına ulaşma yolunda önemli gelişmeler kaydetmiştir. Ülkemizde tıp eğitimi kalitemiz UTEAK tarafından 2021 yılına kadar akredite edilmiş, yani tıp eğitimi ulusal ve uluslararası standartlara ulaşmış en genç tıp fakültesi olma ayrıcalığını kazanmıştır.

Fakültemiz öğrencileri için dostça, güler yüzlü, rol model olmanın önemsendiği, öğrencilerin kararlara katılımı ve oy kullanabilme hakkının en yüksek seviyede olduğu interaktif bir öğrenme ortamı geliştirmiştir, bu gelişmeyi sürdürmeye de kararlıdır. Araştırma alanında gelişim, sürekli eğitimler ve alanındaki işbirlikleri ile desteklenmekte, yenilikler konusunda fakültemiz ilk derecelere yükselmektedir.  Hizmet alanı, bizim için eğitim, araştırma ve çevremizle birlikte toplum sağlığını koruma, geliştirme alanıdır. Hasta, hekim ve tüm sağlık çalışanları ilişkileri ile hasta bakımı deontolojik kurallar, etik uygulamalar ve bilimsel yöntemlerle sürdürülmektedir.

Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, sizleri yalnızca sağlığımızı değil sağlık politikalarımızı, milletimizin memleketimizin geleceğini emanet edebileceğimiz en iyi doktorlar olarak yetiştirmek en büyük dileğimizdir.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Serdar GÖKTAŞ

Dekan

Fakültemizi yeni kazanan öğrencilerimizi tebrik eder, eğitim ve öğretim hayatında başarılar dileriz.