22.09.2018

Kültür Elçilerinden Selçuk Üniversitesi'ne Ziyaret
Yayın Tarihi: 30.07.2018 16:25:00

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından başlatılan “Türkçe Yaz Okulu” programı kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler, Selçuk Üniversitesi rektörlüğünü ziyaret etti.  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut tarafından karşılanan öğrenciler Konya’yı ve Selçuk Üniversitesi’ni çok sevdiklerini ve Selçuk Üniversitesi’nde bulunmaktan memnun olduklarını ifade ettiler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut makamında gerçekleşen ziyarette SÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ufuk Deniz Aşcı ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Koordinatörü Öğretim Görevlisi Meral Doğru da katıldı. 20 farklı ülkeden 22 öğrencinin katıldığı Türkçe Yaz Okulu’nda öğrenciler, Konya’yı ve Türk Milleti’nin misafirperverliğini öğreniyor.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, öğrencilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek SÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ufuk Deniz Aşcı’ya organize etmiş oldukları bu programdan dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Karabulut, Mevlana diyarına gelen öğrenciler için kendi yazdığı ‘Gel” şiirini İngilizce ve Türkçe olarak okudu. Aynı zamanda Prof. Dr. Karabulut, Romanyalı öğrenci Andrei Gradıncea ve Sudanlı öğrenci MustafaElhassan Mustafaattaelsaeed ile bilek güreşi yaptı.

SÜ - TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ufuk Deniz Aşcı, öğrencileri ağırlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek öğrencilerin her defasında Türkiye’yi, Konya’yı ve Selçuk Üniversitesi’ni çok sevdiklerini ve buradan ayrılmak istemediklerini ifade etti.

YEE Koordinatörü Öğretim Görevlisi Meral Doğru ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından başlatılan “Türkçe Yaz Okulu” programının oldukça yoğun ve verimli geçtiğini ifade ederek öğrencilerle bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti. Yine bu öğrencilere eşlik eden YEE Rehberi Esra Denden bu süreçte kendisinin ve öğrencilerin çok keyif aldığını bu programın öğrencilerin Türkçesine katkı sağladığını belirterek SÜ-TÖMER’e ve Selçuk Üniversitesi’ne teşekkürlerini ve memnuniyetini dile getirdi.