25.09.2018

Yabancı Öğrencilere Türk Yemekleri Tanıtılıyor
Yayın Tarihi: 24.07.2018 09:27:00

Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarından Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (SÜ-TÖMER) gelen 24 öğrenci, Türk yemekleri programına katıldı.

Öğrenciler, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve dünyaya Türk yemeklerini tanıtma amacıyla kurulan Ateşbaz Derneği’nce düzenlenen etkinlikte, yemek yapımı ve sunumuna eşlik etti. Konya’nın en iyi şeflerinin de katıldığı programda, öğrencilere zengin Türk mutfağından soğuk çorba, içli köfte, Osmanlı şerbeti ve muhallebili kabak tatlısı ikram edildi.

SÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ufuk Deniz Aşcı, öğrencilere Türk kültürünün farklı yönlerini tanıtmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Üniversitemizin imkanlarıyla bu programları gerçekleştirdiğimiz için gururluyuz. Programa emek veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Saniye Gül Güneş ve Ateşbaz Derneği’ne çok teşekkür ederim.” dedi.

Yaz Okulu Koordinatörü Öğretim Görevlisi Meral Doğru, öğrenci ve şeflerin mutfaktaki marifetleriyle ortaya çıkan yemeklerin lezzetli olduğunu ifade ederek, Türk yemeklerinin tanıtımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Japon öğrenci Ryota Kawanami, ilk defa Osmanlı şerbeti içtiğini belirterek, “Bir gün Konya’ya gelip şerbet içeceğimi hiç düşünmemiştim.  Bu imkanı bizlere sunan hocalarımıza çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. İsrailli öğrenci Nour Dajani, içli köfte yapmanın zor ve eğlenceli olduğunu belirterek, “Şeflere bize yemekleri tek tek anlatmalarından ve sorularımıza verdikleri sıcak cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

Etkinlik sonunda, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık ile SÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ufuk Deniz Aşcı, Konya’nın ünlü aşçılarına plaket takdim etti.