18.06.2018

Yayın Tarihi: 18.05.2018 09:50:00
ASYA PASİFİK MİKROCERRAHİ FEDERASYONU KONGRESİNDE SELÇUK PLASTİK
CERRAHİ’YE 2 ÖDÜL BİRDEN

10-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 4. APFSRM (Asian Pacific Federation of Societies for Microsurgery) ve 8. Ulusal Mikrocerrahi Kongresi Antalya’da gerçekleştirildi.
          Asya Pasifik ülkelerinin yanı sıra, İngiltere, İtalya, İspanya, Birleşik Devletler, Romanya, Brezilya, Şili, İsveç gibi çok çeşitli coğrafyalardan beş yüzün üzerinde katılımcı ile yapıldı.
          Rekonstrüktif mikrocerrahinin hemen tüm alanlarını kapsayacak şekilde; baş-boyun onarımı, meme onarımı, lenfödem cerrahisi, süpermikrocerrahi, alt ve üst ekstremite onarımları, brakial pleksus, deneysel mikrocerrahi, onkoplastik cerrahi, savaş yaralanmalarında onarım gibi ana başlıklar altında iki yüze yakın seçkin konuşmacı deneyimlerini aktarırken, iki yüzün üzerinde de serbest bildiri sunumu yapıldı.
          Fakültemiz Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nın geniş katılım gösterdiği kongrede “Worst Complication, Best Management” sunumları arasında, en iyi sunum ödülünü Dr.Öğretim Görevlisi Osman Akdağ kazandı.
          Aynı kongreden ikinci güzel haber ise “Mikrocerrahi Anastomoz” yarışmasından geldi. Mikrocerrahi simülasyonu ile zamanlama ve teknik puanlaması yapılan anostomoz yarışmasını Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı asistanlarından Dr. Cemil Işık kazandı.
          En iyi sunum ödülü kazananı Dr. Öğretim Görevlisi Osman Akdağ’ı ve anastomoz yarışması 1.’si Dr. Cemil Işık’ı gönülden kutluyoruz.