23.04.2018

Cannesta Finale Hak Kazanan Filmlerin Galası, Selçukta Gerçekleştiri
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Yayın Tarihi: 29.03.2018 14:53:00

71. Cannes Film Festivali&rsquonde binlerce film arasından finale kalmaya hak kazanan Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Ömer Sevinç&rsquoin senarist ve yönetmenliğini yaptığı &ldquoBaşlangıç&rdquo isimli kısa filmi ile yönetmen ve senaristliğini Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Simay Yaykır&rsquoın yaptığı &ldquoKazak&rdquo isimli tarihi dönem kısa filminin galası, Selçuk Üniversitesi&rsquonde gerçekleştirildi. İstanbul Kısa Filmciler Derneği&rsquonde finalist olan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Esra Yıldırım&rsquoın yönetmen ve senaristliğini yaptığı &ldquoÇalıkuşu&rdquo filminin de gösteriminin gerçekleştirildiği galada, genç yönetmenlere plaket takdim edildi.

Merkezi Derslik Çatalhöyük Salonu&rsquonda düzenlenen galaya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık ile öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, öğrencilerin başarılarından dolayı gururlandıklarını belirterek, &ldquoBugün burada Cannes Film Festivali&rsquonde ve İstanbul Kısa Film Festivali&rsquonde finale kalan öğrencilerimizin filmlerini izlemek için gala gecesinde buluştuk. Rektörümüze, Dekanımıza, öğretim üyelerimize, bölümdeki tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Rektörümüze Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi&rsquone verdiği destek için özellikle Kısaca Film Atölyesi&rsquone verdiği teknik destek için çok teşekkür ediyorum&rdquo dedi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin&rsquoe desteklerinden dolayı teşekkür ederek, önemli başarılara imza atan öğrencilerini kutladı.

&ldquoİLETİŞİM ALANINDA EN İYİLERDENSİNİZ&rdquo

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Gençlerin, toplumun morali, dinamizmi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, &ldquoHayatın neşesisiniz. Toplum, bunalım ve depresyonda bir topluma dönüşüyor. O açıdan yaptığınız işler, toplumu canlı ve diri tutma adına büyük önem arz ediyor. Çok şey söylemeye gerek yok, zaten en iyilerdensiniz. Ülkemizde, bu alandaki en iyilerdensiniz. Bunu aldığınız ödüllerle de ispatlıyorsunuz. Bu noktada öğretim üyelerimizin katkısı çok büyük. Sizinle yaşıyorlar, sizi konuşarak, sizi zikrederek size verecekleri eğitimi telaffuz ederek yatıp kalkıyorlar. Bizlere taleplerinizi, size vereceğimiz destekleri iletiyorlar. Biz de elimizden geleni, imkanlarımız ölçüsünde yapmaya çalışıyoruz. Size düşen şey gençliğinizi boşa harcamayın. Gençliğinizi, kendinizi geliştirmek ve yetiştirmek adına harcayın. İslam, çalışmayı ibadet sayar. Bizim gelişmeye, ilerlemeye ihtiyacımız var. Milli ve yerli değerlere sahip olan nesiller olarak modern ve çağdaş dünyanın tüm gereklerini, bilgi birikimini toplayarak, gereklerini yerine getirerek gelişmemiz lazım&rdquo şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, genç yönetmenlere plaket takdim etti.

KISA FİLMLERİN KONULARI:

&ldquoBaşlangıç&rdquo, bir Türk savaş muhabiriyle Ukraynalı bir askerin esir alındıkları kamptan kaçış öykülerini anlatıyor.

"Kazak&rdquo, I. Dünya Savaşı&rsquonın Kafkas Cephesi&rsquonde gerçekleşen çatışma sonucu esir düşen Rus Çarlığı Subayı Viktor ile Osmanlı Subayı Musa arasında, tutsaklık ilişkisiyle başlayan zorunlu etkileşim, iletişim sürecini ve bu süreçte yaşanan duygu değişimlerini dönemin tarihi şartları üzerinden inceliyor.

&ldquoÇalıkuşu&rdquo, Cumhuriyet&rsquoin ilk öğretmenlerinden Sabiha Özar&rsquoın hikayesine odaklanıyor. Babasız büyüyen ve Atatürk&rsquoü babası yerine koyan Özar, öğretmenlik mesleğine de yine Atatürk&rsquoün isteği üzerine başlıyor.