17.07.2018

Selçuk Tıpta 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
TIP FAKÜLTESİ
Yayın Tarihi: 16.03.2018 08:08:00

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle &ldquoCübbe Giyme ve Plâket Töreni&rdquo düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi&rsquonde gerçekleştirilen törene Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut,  Genel Sekreter İbrahim Halıcı, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Serdar Göktaş, &ldquoGeçmişte olduğu gibi günümüzde de olağanüstü şartlarda fedakârca sağlık hizmetini yürüten doktor ve diğer sağlık çalışanlarında da bitmek bilmeyen aynı insan aynı memleket sevgisi mevcuttur. Kurtuluş Savaşı&rsquomızın aynı heyecanıyla ve inancıyla bugün de vatan savunmamızda yer alacağımız ve milletimizin yanında olacağımız konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Fakültemizin akademisyenleri, dekanları ve diğer sağlık çalışanları başta olmak üzere fedakârca sorumluluklarını yerine getiren olağanüstü şartlarda görevlerini sürdüren tüm sağlık çalışanlarının ve meslektaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı&rsquonı gönülden kutluyor. Ebediyete intikal eden hekimlerimize Allah&rsquotan rahmet diliyorum&rdquo ifadelerini kullandı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi&rsquone dışarıdan 35 öğretim üyesi atandığını belirten Dekan Göktaş, 65 öğretim üyesinin ise bir üst akademik kadroya geçirildiğini belirterek &ldquoFakültemizin, bugünlere erişmesinde büyük katkıları olan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, başta olmak üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut&rsquoa önceki rektörlerimize, dekanlarımıza ve tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyoruz&rdquo  dedi.

&ldquoBİZİ ÖNEMLİ KILAN HİZMET ETTİĞİMİZ İNSANLARDIR&rdquo

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, &ldquoHekim olarak hep kendimizi özel hissediyoruz. Toplum da bize önem ve değer veriyor. Ama bizi özel hissettiren ve önemli kılan biz değil, hizmet ettiğimiz insanlardır. Öncelikle Allah&rsquoa şükre ediyorum çünkü kâinatta yarattığı en değerli varlığına hizmet edebilme görevini bize ihsan etmiştir. Bu bizim için büyük bir lütuftur. Bu durum bizleri farklı bir kategoriye taşıyor. İnsan olarak da meslek mensubu olarak da içinde bulunduğumuz bu kategorinin hakkına vermekle yükümlüyüz. Bunu da fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum&rdquo diye konuştu. Hem Türkiye&rsquode hem Dünya&rsquonın dört bir yanında adından söz ettiren ve büyük başarılara imza atan hekimlerin yetiştirildiğinin altını çizen Rektör Şahin, bunun temelinde usta-çırak eğitiminin ve hastanelerde verilen eğitim olduğunu belirtti.

&ldquoSAĞLIK HİZMETİNDE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATILDI&rdquo

Son 15 yıl içinde Türkiye&rsquode sağlık hizmetinin sunumunda önemli başarılar sağlandığını belirten Rektör Şahin, &ldquoÜlkemizin sağlık hizmeti sunumunda bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese istinasız teşekkür ediyoruz. Sağlık ordumuzla ne kadar gurur duysak azdır. Çok kıymetli misafirler, sağlık önemli bir hususdur. &lsquoİnsanı yaşat ki devlet yaşasın&39 prensibiyle hareket ettiğimiz zaman devleti ayakta tutacak olan sağlıklı nesillerdir. Hekimlik hizmeti insanlık tarihi var olduğu sürece hep olacaktır. Bize düşen husus etkin bir şekilde eğitimimize devam etmek ve manevi hazzını ön plana çıkartarak hizmetimizi sürdürmektir. Tabii ki işin ekonomik boyutu var. Hepimiz rızkımızı temin etmek için bu mesleği icra ediyoruz ama ilerleyen süreç içerisinde manevi tatmin ve doyumu rızık kazancının da önüne geçmektedir, geçmelidir de bu hizmeti sürdürebilmek için büyük bir fedakârlık gerekir. Bizlerin sağlığı ve huzuru için cephede savaşan güvenlik güçlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepsinden Allah razı olsun. 14 Mart Tıp Bayramı&rsquonız kutlu olsun&rdquo ifadelerini kullandı. Tören, öğretim üyelerine cübbelerinin giydirilmesi ve plâket takdiminin ardından son buldu.