15.11.2018

Selçuk Veteriner Fakültesi Hastanesine Kardiyoloji Ünitesi
Yayın Tarihi: 19.09.2013 13:30:00

Kedi ve Köpeklerdeki Kalp Hastalıkları Teşhis Edilebilecek

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi bünyesine TUBİTAK’ın da desteğiyle Kardiyoloji Ünitesi kuruldu. Kedi ve köpek hastalıklarının teşhis ve tedavisinin yapılabildiği Kardiyoloji Kliniği’nin Sorumlusu Prof. Dr. Kürşat Turgut, Türkiye’de birkaç üniversite hayvan hastanesinde bulunan Ekokardiyografi cihazının kurulmasıyla kedi ve köpeklerde oldukça yaygın olan kalp hastalıklarının artık rahatlıkla teşhis edilebildiğini ifade etti.

Ekokardiyografi cihazının Konya ve çevre illerde bulunmadığını bu nedenle bölgedeki hayvan sağlığı için çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Turgut, “Özellikle ülkemizin önemli bir değeri olan Kangal ırkı köpeklerde kardiyolojik hastalıkların belirlenmesine çalışıldığı bir TUBİTAK projesinin de yürütüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Turgut, “Kedi ve köpeklerde insanlardaki gibi genetik ve edinsel kalp hastalıkları oldukça yaygındır. Ekokardiyografi cihazının da ünitemize kurulmasıyla kedi ve köpeklerde kalp hastalıklarını artık rahatlıkla teşhis edilebiliyoruz. Ayrıca proje süresince ünitede tüm kedi ve köpeklere ücretsiz kardiyolojik kontrol imkanı sağladık.” dedi.

YILDA 6 BİN HASTA TEDAVİ EDİLİYOR

Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde her türlü hayvan hastalıklarına çözüm üretmek için çalıştıklarını belirten Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail Şen ise, “Hastanemize yılda 6 bin civarı hasta hayvan geliyor. Hayvanları hastalıklarına göre ayakta veya yatarak tedavi ediyoruz. Tam teşekküllü olan hastanemizde hastalarımızın teşhis ve tedavilerini en modern cihazlarla yapabilme kapasitesine sahibiz. Ayrıca hastanemiz bünyesinde bulunan hayvan ambulansı ile hastalarımızı hastanemize nakil edebiliyoruz.” diye konuştu.