21.09.2018

SÜ'de Restorasyon Uygulamaları Konferansı Yapıldı
Yayın Tarihi: 07.03.2018 12:21:00

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konferans öncesi Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara ve Prof. Dr. Mehmet Okka da bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Mustafa Şahin, günün anısına tablo hediye ederken; Başkan Akyürek de Şahin’e İslam Düşünce Atlası takdim etti.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kazım Karabekir Amfisinde gerçekleşen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Kunduracı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Kunduracı, Başkan Akyürek’e ders niteliğindeki konferansı için teşekkür ederek, Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerinin istihdam konusunda sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in üniversitede olmasını önemsediklerini dile getirerek, “Üniversite olarak şehrimizin ve ülkemizin arkasındayız. Ülkemizin ihtiyacı olan insanlar yetiştiriyoruz. Gerek duyulan alanlarda projeler geliştiriyor ve ürünler ortaya çıkartıyoruz. Çok çeşitli alanlarda belediyemizle işbirliğimiz var. Bugüne kadar her zaman Sayın Başkan’ımızdan büyük destekler gördük. Bundan sonra da bu desteklerine ihtiyacımız var. Bilgiye ulaşmak elbette çok kolay ama tecrübe başka bir şey” dedi.

“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR”

Selçuk Üniversitesi’nde bulunmaktan ve öğrencilerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi’nin Konya’nın en büyük kurumlarından biri olduğunun altını çizdi. Selçuk Üniversitesi’nin Konya’nın en büyük üniversitesi olarak şehre güç kattığını kaydeden Başkan Akyürek, konuşmasında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Başkan Akyürek, “Meslek sahibi iseniz günün üçte birini mesleğinizle maişet temini ile ilgili değerlendirmeniz lazım. Günün üçte birini mutlaka istirahate yani kendinize için ayırın, geri kalan bölümünü de toplum için, millet için hizmete, sosyal, kültürel faaliyetlere ayırın” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AKYÜREK, SÜ ÖĞRENCİLERİNE SUNUM YAPTI

Yerel yönetimler açısından bundan sonraki sürecin artık şehrin kimliğinin ortaya çıkarılması, kimlikli, estetik şehir oluşturulması, tarihi mirasın daha fazla ortaya çıkarılması ve şehrin köklerinden geleceğe uzanan bir süreci başlatmak olacağına vurgu yapan Akyürek, şunları söyledi: “Artık insanlar, şehirlerin birbirlerine benzemesini istemiyor. Şehirlerin kendi kimliği ile 21. yüzyılda var olmasını istiyor. Kaybettiğimiz değerler var. Bundan sonra değerlerimizin kaybolmamasını, somut ve soyut kültürel mirasın gelecek kuşaklara taşınmasını, sivil mimari örneklerinden tescilli yapılara, yine somut olmayan kültürel mirasa kadar daha kimlikli bir gelecek için hazırlanmayı talep ediyorlar.” Büyükşehir Belediyesi olarak restorasyon konusunda büyük bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, restorasyon çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendiren bir de sunum yaptı. Program sonunda çiçek takdimi gerçekleştirildi.