25.06.2018

İslami İlimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
Yayın Tarihi: 23.02.2018 14:16:00

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Akademik Kurulu gerçekleştirildi. Düzenlenen Akademik Kurula Selçuk Üniversitesi Rektörü ve İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şahin, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Recep Tuzcu, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Narol, Fakülte Sekreteri Mevlüt Uçar ve öğretim üyeleri katıldı.

Üniversite ve fakülte hakkında genel açıklamalarda bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü ve İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Akademik kurullarda en çok vurguladığımız konu Selçuk Üniversitesi’ni Devlet’in ‘Stratejik Üniversitesi’ yapmak ve üniversite sıralamalarında yukarı sıralarda yer almasını temin etmektir. Sizlerle paylaşacağımız bunlara ilave olarak başka bir hedef var; fakültenin isminin getirdiği bir sorumluluk, İslam dünyasında yaşanan inanç ve düşünce sorunlarına dair çözüm üretme gayretidir. Her şeyi çözüp halledeceğiz gibi bir zorlamanın içinde de değiliz, olamayız da ama yapabileceğimiz ne varsa biz yapacağız. Eksiğini Allah tamamlar. O çevrede sorumluluğumuz ve sorumluluğunuz büyük, sağlıklı bir yapıyla düzgün bir kurum oluşsun ve daha sonrada o şekilde devam etsin istiyoruz. Araştırmacı zihniyet, özveri ve fedakârlık böyle İslam ahlakının tezahürü niteliği olan kişilik karakterine bürünmüş insanlar olsun istiyoruz. Yapı böyle oluşursa buradan çıkacak öğrenciler de öyle olmaya devam edecek. Yılmadan, doğru bildiğimiz doğru şekilde yapmaya devam edeceğiz. Yedi düvel tüm dünya karşımıza da gelse tek kişi de kalsak doğruyu savunmaya devam edeceğiz. O iradeye sahip nesilleri de yetiştirmek lazım. Geçen sene Sivil Havacılık, Eczacılık ve İslami İlimler Fakültesi olmak üzere 3 fakülteye öğrenci aldık. İslami İlimler Fakültesi uzun süre kurulmasına rağmen YÖK’ün de engellemesiyle sağlıksız bir yapı oluşmaması için kadro verilmemişti. otuz kişilik bir kadro mevcut.  En önemlisi insan kaynağımız var. Bu sene içinde belki bir Dekan ataması da gerçekleştirebiliriz. Kaliteli ve güzel bir iş olsun istiyoruz. Bina işini de çözeceğiz” diye konuştu.

ARAPÇA EĞİTİMİ GÜNDEME GETİRİLDİ

İslami İlimler Fakültesi ile ilgili bilgi veren Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Narol, şunları söyledi: “Mevcut öğretim üyesi kadromuzda 2 yabancı uyruklu hocamızla birlikte 13 öğretim üyemiz, 15 araştırma görevlisi, 2 okutmanla toplamda 30 kişilik akademik personelimiz var. İdari personelimiz fakülte sekreterimizle birlikte toplamda 8 kişi bu alanda acil olarak tecrübeli bir idari personele ihtiyacımız var. İlahiyat fakültelerinin bel kemiği olan Arapça eğitim ve öğretiminde yabancı uyruklu hocalarımız hiç kuşkusuz bize katkı sağlıyorlar. Ancak Türk hocalarımızın olması bizim için fevkalade önemli şu anda bir okutmanımız büyük özveriyle bu işi sürdürüyor. Bir kez daha ortaya çıktı ki yabancı uyruklu hocalar pratikte bize oldukça katkı sağlamakla birlikte, gramer anlatımında öğrencilerimizin konuya adaptasyonu açısından Türk hocaların daha verimli olduğu kanaati hepimizde mevcuttur. Bina ihtiyacımız kaçınılmaz bir şekilde karşımızda, bu yıl idare ediyoruz. Arzumuz, önümüzdeki yıl müstakil bir binayı bize tahsis etmenizdir. Kurumsallaşmak başarımızı arttıracaktır. Fiziki şartlarımız eğer olgunlaşırsa kalitemiz ve çalışma azmimiz artacaktır. Destekleriniz için teşekkür ediyoruz” Eğitim ve öğretimde bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Tuzcu, Arapça eğitiminin saat konusu ve hazırlık eğitimini gündeme getirerek değerlendirmelerde bulundu.