22.08.2018

Rektör Şahin, Hüsnü Gelibolu Onuruna Veda Yemeği Verdi
Yayın Tarihi: 05.01.2018 18:23:00

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Üniversite Rektörlüğünde 13 yılı aşkın süredir Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan sonra Genel Sekreter Yardımcısı görevini yürüten ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden emekli olan Hüsnü Gelibolu onuruna veda yemeği düzenledi.

Keykubat Köşkü’ndeki yemeğe Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Genel Sekreter İbrahim Halıcı, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Abdullah Yorulmaz ve çalışanlar katıldı.

Veda programı için Rektör Prof. Dr. Şahin’e teşekkür ettiğini belirten Hüsnü Gelibolu, görev süresi boyunca kendilerine verdikleri destek ve duydukları güven için de müteşekkir olduğunu söyledi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “30 yıl bir kurumda çalışacaksınız. Hakkınızda hiçbir dedi kodu çıkmayacak. Bu başarılması zor bir süreç. O açıdan ben kendisine teşekkür ediyorum. Rektör Yardımcılığım dönemimde, beraber çalıştık. Kendisi ile çalıştığımız dönemde sırtımızı güvenle yaslayabildiğimiz nadir arkadaşlardan birisiydi. Bize yanlış yapmayacağını biliyorduk, inanıyorduk, güveniyorduk. Devlete yanlışlık yapmayacağını biliyorduk. İnsanlara haksızlık yapmayacağını biliyorduk. Güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Dostça geçen bir süreçti. Bundan sonrada dost kalacağız. Hüsnü Bey, emekli olsa da bu kurumun bir mensubudur. Her zaman başımızın üstünde yeri var. Hepimiz insanız. Belli görevleri, belli sürelerle yaparız. Vakti gelince herkes işine geri döner. Bizim içinde, sizler içinde aynı şey geçerli. Ama asıl olan şey işi güzel ve doğru yapmak. İşinizi düzgün yaparken birilerini rahatsız edebilirsiniz. Birilerinin canını acıtabilirsiniz. Ama sonunda insanlar şunu söylerler, “Canımı yaktı, ama haklıydı” diyebilirler. Haksızlık, uygunsuz ve hukuksuz işler yaparak bir yere gidilmez. Yalanla asla gemi yürümez. Onun için biz işimize düzgün bakalım. Yaptığımız işimiz aslında bizim ibadetimizdir. Kulluğumuzun bir parçasıdır. Çünkü kendimiz için, ailemiz için, çocuklarımız için, rızık temini ile biz bu işi yapıyoruz. Helal rızık temin etmek ise en büyük ibadetlerden birisidir. Biz Hüsnü Bey’in bunu hakkıyla yaptığını gördük. Bu güne kadar da kendisi hakkında hiç kimse olumsuz bir ifade edebilecek duruma sahip değildir.  Bazı makamlar bazı insanlar ile anılır. Daire Başkanlığı da uzun süre Hüsnü Bey ile anılacak. Ama emaneti devir alan Abdullah Hocamızda, bizim yaklaşık 7 yıldır tanıdığımız değerli bir kardeşimiz. Kişiliği, karakteri, usulü, edebi erkanı biliyor olması son derece önemlidir. Aynı şekilde Hüsnü Bey’i aratmadan bu vazifeyi ifa edeceğine biz inanıyoruz. Düzgün insanlar ile çalışmayı arzu ediyoruz. Genelde insanlar şöyle bir itamda bulunurlar, ”Hep kendi adamlarını getiriyor” Üst yönetim, alt yönetimden sorun istemez. Dolayısıyla sorun çıkartmayacağına inandığı adamları getirir. Güveneceği adamları getirir. Bu nedenle Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’mızda en az sorunun yaşandığı daire başkanlıklarımızdan birisidir. Allah yanıltmasın, şaşırtmasın. Çünkü, ölümlü Dünya. Kimin ne kadar yaşayacağı, ve nerede ne duruma düşeceği meçhul. Meçhul olduğu için zaten hayat bir anlam ifade ediyor. Bazı şeylerin Allah tarafından gizleniyor olması aslında kuluna lütfudur” diyerek konuştu.

Veda yemeğinin sonunda plaket takdiminin ardından, hatıra fotoğrafı çektirildi.