21.07.2018

Rektör Yardımcısı Karabulut, Lise Öğrencileriyle Yemekte Buluştu
Yayın Tarihi: 29.12.2017 15:22:00

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle yemekte bir araya geldi.

Keykubad Köşkü’nde düzenlenen programa Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mevlüt Özdemir ve Müdür Yardımcısı Ömer Sılkım ile yaklaşık 85 öğrenci katıldı.

Okul Müdürü Mevlüt Özdemir, yaptığı konuşmada, Selçuk Üniversitesi’ne davetleri için teşekkür ederek, “İnşallah bir protokol çerçevesinde akademiden faydalanma ve sizlere yardımcı olmaları hususunda beraberce çalışmalar yapacağız. Aramızdaki maddi mesafe 3 kilometre, bu maddi mesafeyi kapatarak kardeşliğinize talibiz. Burada bir ümmet, ümmetin fidanları var. Sizlerin en iyi şekilde yetişmesini istiyoruz. Bu anlamda, musiki alanında, fotoğrafçılık alanında ve diğer alanlarda yetişmesini sağlamak adına işbirlikleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ÜMMETİN ÜMİDİ”

Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, daveti kabul ettikleri için okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yemekte öğrencilerle bir araya katılmak istediğini ancak gelişen bir programı nedeniyle katılamadığını ifade etti. Prof. Dr. Şahin’in öğrencilere selamını ileten Halıcı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in de kendisi gibi bir İmam Hatip mezunu olduğunu söyledi. Halıcı, İmam Hatiplilerin Türkiye’nin ve dünyanın gururu olduğunu belirterek, “Özellikle bu Fetö zihniyeti, İmam Hatip ruhundan çok rahatsız oldu. Çünkü İmam Hatip ruhu, Gayri İslam’i, bidat, hurafe ve İslam’ın özüne mugayir olan hiçbir fikir akımına kapılmayacak derecede İslami İlimlerle mücehhez kardeşlerimiz var. Sizler şu anda Türkiye’de öğrendiğiniz ilimleri, kültürü, irfanı inşallah memleketlerinize aksettireceksiniz. Bizler inşallah sizin ülkenize geldiğimiz zaman o ülkede sizi Başbakan, Cumhurbaşkanı, Bakan olarak göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız şu anda dünyanın ümidi, ümmetin ümidi haline geldi, o da İmam Hatip mezunu. Burada bulunurken kardeşlerim şöyle düşünmeli; ‘Ben olmazsam bu dava, İslam davası, ümmet davası yıkılır’ şuurunda olmalı. Memleketinize gittiğiniz zaman bu ruhla memleketinize sahip çıkacaksınız. ‘Bir yılınızı düşünüyorsanız ekin ekin, 10 yılınızı düşünüyorsanız ağaç dikin, 100 yıl ve ötesini düşünüyorsanız insan yetiştirin.’ Allah dünyadaki tüm mazlumlara yardım etsin. Sadece Müslüman mazlumlara değil, tüm mazlumlara; Müslim, Gayrimüslim. Tüm mazlumlar bizim tarafımızdan korunmaya muhtaç. Şu anda zaten Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Cumhurbaşkanı dünyada sadece Müslüman mazlumlara el uzatmıyor, tüm mazlumlara elini uzatıyor. Ben hepinizden Allah razı olsun diyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÜMMETİN SELAMETİ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, katılımlarından dolayı okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür ederek, “İnşallah hepinizi buralarda, üniversitemizin çatısı altında hem beşeri bilimler alanında, fen, sağlık alanında mesleğinde mütebahhir insanlar yetiştirirken hem de ortak duygularımızı, hissiyatımızı, kültürümüzü, örfümüzü, ananelerimizi paylaşarak birbirimizden olumlu manada etkilenerek birer Türkiye dostu olarak memleketlerinize göndermek istiyoruz. Dünya büyük bir zulüm altında. Şeytanın askerleri, küresel sermayenin uşakları, maalesef İslam ülkeleri, Afrika başta olmak üzere dünyanın her tarafını sömürmekteler. Bilhassa, Afrika halklarını ‘Onlar geldiğinde ellerinde İncil, bizim elimizde elmaslar vardı. Şimdi ise elmaslar onların ellerinde, bizim elimizde İncil var’ denecek hale getirmiş durumdalar. Dolayısıyla bu şer güçlere, bu zulme, zalimlere karşı, hep beraber hak ve adalet temelli insani değerleri merkezine alan kendi İslam medeniyetimizi oluşturup, yaşayıp, içselleştirip, ondan sonra da tüm dünya insanlığına sunmak gibi kadim bir mesuliyetimiz var. İşte biz bugün bu mesuliyeti sırtlanmaya çalışıyoruz. Gelecekte de bu ağır yükü taşıyacak, sırtlayacak olan sizlersiniz. Hepimizin kanının rengi aynı mı? Aynı. Hepimizin kalpleri de Allah ve Allah rızası için çarpmak zorunda. Bu ümmetin selameti için çarpmak zorunda. Bu manada da kendimizi bilimle teknolojiyle en güzel şekilde, mücehhez bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Dolayısıyla buna göre kendimizi yetiştirmemiz, buna göre dimdik şahsiyetler olmamız gerekiyor. Elif gibi…” şeklinde konuştu.

Program, öğrencilere hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.