21.07.2018

Karapınar Aydoğanlar MYO'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı
Yayın Tarihi: 29.12.2017 10:34:00

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Kefensiz Kar Çiçekleri” adlı Sarıkamış şehitlerimizi anma programı Karapınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Durmuş Ali Ceylan, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, MHP İlçe Başkanı Faruk Sonkaya, Karapınar İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler, aileleri, ilçe halkı ve basın mensupları katıldılar. Programın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Dr. Durmuş Ali Ceylan, Selçuk Üniversitesi’nin genel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerinin rekabet güçlerini arttırabilmek için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını, ayrıca eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanda çeşitli etkinlikler ve faaliyetlerle öğrencilerinin önlerini açtıklarını dile getirdi. Yüksekokul Müdürü Dr. Durmuş Ali Ceylan, Karapınar Aydoğanlar  MYO’da 64 farklı ilden gelen öğrencinin bulunduğunu bunun son derece önemli olduğunu, gelenek, görenek, örf, adet, anane, ağız, lehçe farklılıkları ile ülkenin tüm güzelliklerinin sergilendiği yüksekokullarında dayanışma ve huzur içerisinde eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde vatan, millet, bayrak ve ümmet olgusuna vurgu yapan Ceylan, “Ülkenin en önemli üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan ve yaklaşık 25 yıldır faaliyet gösteren Karapınar Aydoğanlar MYO’nda tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte bu asil milletin evlatlarına hizmet etmenin mutluluk ve sevincini yaşamaktayız.  Sarıkamış şehitlerimizi anmak üzere hazırlamış olduğumuz böylesine anlamlı bir programın hazırlanmasında emeği geçen tüm personelimize ve öğrencilerimize ve katılımları ile bizleri onurlandırıp güç veren kıymetli misafirlerimize yürekten teşekkür ediyor, vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için şehadete yürümüş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

“SARIKAMIŞ, KAHRAMANLARIN HİKÂYESİDİR”

Atatürk İlke ve İnkılâpları Tarihi Okutmanı Tuba Özdinç ise yaptığı konuşmada Sarıkamış şehitlerimizden övgü ile bahsetti. Özdinç şunları söyledi: “Tarih bir milletin hafızasıdır. Bu hafızanın kilometre taşları da kimi zaman destanlar kimi zaman da bozgunlardır. Millet olarak bu destanlarla övündüğümüz gibi bozgunlarında acısını yüreğimizde taşıyoruz. Sarıkamış, Ulukışla’da trenden, Samsun’da gemiden inip Erzurum’a kadar yürümeyi göze alan kahramanların hikâyesidir. Sarıkamış yoksulluk, açlık, çıplaklık demektir. Sarıkamış bit demektir, tifüs demektir, hastalık demektir. Sarıkamış 32 köyün Ermeni çeteler tarafından yakıldığı, halkın hunharca şehit edildiği yerdir” dedi. Konuşmaların ardından Avşar Ağıtı sunum gösterisi, öğrenciler tarafından canlandırılan 5 perdelik  “Kefensiz Kar Çiçekleri” isimli tiyatro gösterisi, şiir dinletileri, türküler ile devam eden programda öğrencilerin profesyonellere taş çıkartırcasına sergilemiş oldukları performansları ile duygusal anlar yaşayan izleyiciler göz yaşlarına hâkim olamadılar. Böylesine güzel hazırlanmış bir organizasyonda bulunmaktan dolayı teşekkürlerini ve mutluluklarını dile getiren katılımcılar uzun süre ayakta alkışlandılar. Sarıkamış şehitlerini anmak üzere hazırlanmış olan program protokol üyelerinin öğrencilere ve MYO Müdürü Dr. Durmuş Ali Ceylan’ın ise A.İ.İ.T okutmanı Tuğba Özdinç’e plâket takdimi ile son buldu.