23.01.2018

Mimar Ve Mühendisler Grubundan Rektör Şahin'e Ziyaret

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) ve beraberindeki dernek üyeleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti.

İstanbul Genel Merkezi olarak Konya Şubesini ziyaret etmek amacıyla gediklerini söyleyen Mimarlar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Osman Balta,  1996 yılında İstanbul Merkezli olarak kurulduklarını ve 4 binin üzerinde resmi üyelerinin olduğunu ifade etti.

22 vilayette teşkilatı olan geniş bir üye kitlesine sahip olduklarını vurgulayan Başkan Balta, bugüne kadar önemli işler yaptıklarını ve bunlardan en önemlisinin Ar-Ge inovasyon zirvesiyle servis etkinliğinin olduğunu belirterek “Senede bir defa Ar-Ge inovasyon zirvesiyle servis etkinliğimiz var.  Bu yıl ikincisini düzenledik İstanbul’da, 100’ün üzerinde firma katıldı. 500’ün üzerinde yenilikçi ürünlerini sergilediler. iki gün Ar-Ge inovasyon zirvesi programımız oldu. Çok ağırlıklı bir programdı. 10 oturumda 50’nin üzerinde konuşmacı katıldı. Teknoparklar katılıyorlar.  Kalkınma ajansları, özel şirketlerin Ar-Ge merkezleri katılıyorlar. Üniversitelerimiz katılıyorlar. İnşallah bir dahaki sene Selçuk Üniversitemizin de katılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.