22.04.2018

Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı
Yayın Tarihi: 20.12.2017 09:59:00

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman ve akademisyenler katıldı. Akademik Kurul’un açılış konuşmasını gerçekleştiren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman, 2018-2023 Stratejik Plan sunumunu yaptı. Konuşmasının başında Rektör Prof. Dr. Şahin’den önceki dönemde, yaşanan kadro sıkıntısının ortadan kalktığını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman,  Rektör Şahin’e teşekkür etti.

Spor Bilimleri Fakültesi hakkında detaylı bilgi veren Prof. Dr. Ataman şunları söyledi: “Fakültemizde bin 210 öğrenciye 90 kişilik bir kadroyla eğitim veriyoruz. Çok güçlü bir öğretim üyesi kadrosuna sahibiz. Kurumsallığa geçişi önemli ölçüde gerçekleştirdik. Öğrenci öğretim kadrosu işbirliği esaslı yönetim anlayışını uygulama kararlılığındayız. Gelişmiş bir model alt yapımız var. İnsan kaynaklarının değişime ve gelişime açık olması toplumsal ilişkilerin geliştirilmesine verilen önemle geniş imkânlara sahibiz. Geniş dış paydaşların varlığı da güçlü yönümüzü oluşturmaktadır.  Öğrenci sayımızın maalesef fazla olması bazı öğretim elemanlarının dil problemlerini ve uluslararası deneyim yetersizliği sıkıntılarının olduğunu söyleyebilirim. Bazı altyapı eksikliklerimiz mevcut; tartan pist, buz pateni, bilardo ve golf gibi… Bu konuda Rektörümüzden talepte bulunuyoruz”  Engelli kontenjanı olan tek fakülte olduklarının altını çizen Dekan Prof. Dr. Ataman, fakülte içerisinde öğrencilerin hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılmasını da talep etti.

“2018 YILINDA KADRO SIKINTISI YOK”

Üniversite gündemi hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, akademisyenlere bilgilendirmede bulundu.  Rektör Prof. Dr. Şahin, Akademik kurullarda temel amacın; tüm öğretim üyelerinin sıkıntılarıyla ilgilenmek istediklerini söyledi. Akademik kadro konusuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Haksız bir yolla kazanım elde eden ve ihanetin içinde olan insanların sistemin dışına çıkarılması bir kayıp değildir. Akademik kadroyu hak edenlerin, inanın isimlerine bakmadan sırada olanın kadrosunu ilan ettik. 2018 yılıyla ilgili planlarımızı yaptık. 96 civarında profesör kadrosu istedik. Kadro sıkıntımız yok. Ar-Ge kültürünün gelişmemesi üniversitenin genel sorunudur. Kaynak tahsisinde sıkıntı kabul etmiyorum. Bu sene Ar-Ge için ayırdığımız13 milyon lira parayı 2018 yılına devrettik.  Hedefi olan katma değer üretecek bir proje geldiği zaman destekleriz. Üniversite kaynakları yetmediği zaman şundan emin olun TÜBİTAK’tan, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’ndan ek kaynak buluruz. Kendimize biçtiğimiz misyonlar; adaleti sağlamak, kaynak ve imkânları arttırmaktır” ifadelerini kullandı