18.10.2018

Konya'da Sağlık Yönetimi Konuşuldu
Yayın Tarihi: 19.12.2017 16:18:00

Sağlık-Der Konya Şubesi tarafından, 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü kapsamında ‘’Sağlık Yönetiminde Eğitim İstihdam ve Beklentiler’’ konulu Konya Sağlık Sempozyumu gerçekleştirildi.

Konya Novotel’de düzenlenen sempozyuma Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Sağlık-Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, Sağlık-Der Konya Şube Başkanı Mustafa Şimşek, sivil toplum örgütleri, kamu ve özel hastane temsilcileri, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Sempozyumun 1. oturumu Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in moderatörlüğünde yapıldı. Son yıllarda Türkiye ve Konya’daki sağlık gelişmelerinin konuşulduğu sempozyumda Prof. Dr. Şahin, eğitim, istihdam ve beklentilerin Türkiye’nin birer sorunu olduğuna ve üniversitelerde verilen eğitimin eşit temelli gerçekleştiğini, bu eğitimin maksimum düzeye çıkarılması gerektiğini belirtti.

Sağlık-Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, sağlık sektöründe yöneticilerin yaşadığı zorluklar hakkında açıklamalarda bulundu. Sezen, sağlıkta yönetim alanının geniş kapsamlı olduğunu ve yöneticilik alanında görev alanlarının pratik açıdan bakabilecek birtakım yol gösterici yöntemleri sunmak zorunda olduklarını ifade etti.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, daha önceden sağlık alanında uygulanan üçlü sisteme ilişkin pratiklik anlamında sıkıntıların oluştuğunu belirterek, kentlerde sağlık alanında görevlendirme ve sorumluluk anlamında ortaya çıkan bazı sorunlar ve pratik anlamda yaşanan karmaşa nedeniyle bu sistemi İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında bir araya getirildiğini belirtti.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, sağlık hizmetinin temelinde hekimler ve etrafında olan diğer sağlık çalışanlarının bu çerçevede tüm yöneticiler açısından hem özel sektör hem çalışanlar açısından değerlendirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Didem Kaya, “Sağlık Yönetimi Eğitimi Sunumu” gerçekleştirdi.

Ardından, moderatörlüğünü Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in yaptığı 2. oturuma geçildi.