21.07.2018

Selçuk'ta Hizmet İçi Eğitim
Yayın Tarihi: 12.12.2017 15:33:00

Selçuk Üniversitesi Strateji Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen  “Mali Mevzuat” konulu hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirildi. Üniversite bünyesinde muhasebe ve satın alma süreçlerinde görev alan personellere 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Harcırah Kanunu, Doğrudan Temin Alım Yöntemleri, Bütçe Mevzuatı, Sosyal Güvenlik Mevzuatı, Taşınır Mal Yönetmeliği ve Ek Ders Uygulamaları konularında Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı uzman personelleri tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Program sonunda katılımcılara sertifika takdim edildi.

Strateji Geliştirme Daire Başkanı Kemal ATAL, yaptığı açıklamada mali mevzuat uygulamaları noktasında tüm birimleri bilgilendirmek, danışmanlık hizmeti vermek ve mali süreçlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamanın başkanlığın temel görevleri arasında olduğunu belirterek, bu kapsamda eğitim programının gerçekleştirildiğini söyledi.

ETKİN TASARRUF YERİNDE HARCAMA

Yapılan eğitimin katkısına değinen Daire Başkanı Atal, “Düzenlemiş olduğumuz eğitim semineri ile hesap verme sorumluluğu çerçevesinde kamu kaynağının etkili ekonomik ve yerinde kullanılması, kamu zararına meydan verilmemesi noktasında farkındalık oluşturarak, üniversitemiz kaynaklarının kullanımında etkin tasarruf ve yerinde harcamayı sağlamayı amaçlamaktayız” dedi.

SAMİMİ VE İÇTEN BİR ORTAM

Eğitim semineri başkanlığın toplantı salonunda katılımcıların bilgi alışverişine imkan sağlayacak samimi bir ortamda gerçekleştiğini dile getiren Daire Başkanı ATAL, eğitim sonunda katılımcılardan olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade ederek, eğitim programlarını belirli periyotlarda devam edeceğini vurguladı.

REKTÖR ŞAHİN’E TEŞEKKÜR.

Başkan ATAL konuşmasının sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e kendilerine böyle bir imkanı sağladığı için teşekkür etti.