21.04.2018

Yabancı Diller Yüksekokulu'nda Akademik Kurul
Yayın Tarihi: 11.12.2017 09:28:00

Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Kurul toplantısı gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut,  Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün ve akademisyenler katıldı. Yüksekokul hakkında bilgi veren Müdür Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün şunları söyledi: “Dünya çapında bir üniversite olmayı amaçlayan öğrencilerin tercih ettiği ve mezunları tercih edilen sürekli gelişimi ve değişimi hedefleyen üniversitemize layık bir birim olmayı amaçlıyoruz.  Şu an okulumuzda Mütercim-Tercümanlık ve Yabancı Diller olarak iki bölümde öğretim sürdürülmektedir. Yabancı Diller Bölümü’nde 70 İngilizce, 12 Almanca, 3 Fransızca, 4 Rusça ve 1 Arapça okutmanı görev yapmaktadır. Toplam 69 derslikte öğretim vermekteyiz”

Stratejik Plan sunumunu gerçekleştiren Müdür Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, öneri ve isteklerini şöyle anlattı: “Yüksekokulumuzun gereksinimlerini baktığımızda; kur sistemine uygun otomasyon, ortak zorunlu program için otomasyon ana birimi, hazırlık sınıflarımızda farklı grupların etkinliklerini yeniden düzenlenebilir tek kişilik sıralara ihtiyaç duyuyoruz. Mütercim-Tercümanlık Bölümü için öğretim üyesi kadrosu gerekiyor. Rektörümüz, bölümlerin açılmasında çok büyük hassasiyet gösterdi. Aynı hassasiyetin önümüzdeki günlerde devamını talep ediyoruz.  Mütercim-Tercümanlık Bölümü için kadro talebimiz var. Mevcut bölümlerin öğretim kadrosu ve öğrenci alımı sağlandıktan sonra diğerlerine geçeceğiz. Fransızcada ciddi bir sıkıntımız var. Özellikle onu da belirtmek istiyorum. Önerilerimizden de söz edecek olursak mevcut seçmeli hazırlık programını tüm üniversitemiz lisans programları için geçerli olmasıdır. Yüksekokulumuz; öğretim elemanları tarafından İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça dersleri açılıp havuz dersleri olarak öğrencilerimizin istifadelerine sunabiliriz.  Son olarak üniversitemizin yurt dışı yayın performansını arttıracağını düşündüğümüz BAP ofisiyle koordineli çalışan bir akademik yazım ofisinin kurulmasıdır”

“YÜKSEKOKULUMUZUN DİL FAKÜLTESİNE DÖNÜŞMESİ KONUSUNDA CİDDİ DÜŞÜNCELERİMİZ VAR”

Üniversite gündemi hakkında akademisyenlere bilgi veren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Kurumsal altyapısı oluşan köklü bir üniversiteyiz. Köklü geçmişin getirdiği sorunların yanı sıra geleceğe dönük bir ümitsizlik ışık görememe var. Bunların ortadan kalkması gerekiyordu. Bu nedenle bütün akademik kurullara katılarak hedeflerimizi ve düşüncelerimizi sizinle paylaşalım sorunlarınızı bizzat yerinde dinleyelim istedik. Sizler açısından da olumlu olacağını düşünüyorum” dedi. Yabancı dilin önemini vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Yabancı dil eğitiminde ülke olarak ciddi sorunlarımız var. Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Yöntem ya da gayret konusunda sıkıntılarımız olabilir. Ancak bir eksikliğimiz var onu da bugüne kadar keşfedip ortaya koyup çözüm üretemedik. Dilin önemi hep vurguluyorum. Çünkü dilini biliyorsan mesajını iletirsin,  ticaretini yaparsın diplomasini kullanırsın. Bunları artık öğrencilerin, zihnine ve kafasına koymak lazım.  Buranın 4 yıllık bir yüksekokuldan dil fakültesine dönüşmesi konusunda ciddi düşüncelerimiz mevcut. Fakat şeklini ve yöntemini henüz kafamızdan belirleyemedik.  Eğer sizler, bunu şekillendirebilirseniz de memnuniyetle üzerine gider ve gerçekleştiririz. Seçmeli derslerin havuza atılması konusunda hiçbir mahsur yoktur. Bu konuda yardımcı olalım çok da güzel olur. Hiç olmazsa 90 kişilik bir yabancı dil kadrosunu da değerlendirmiş oluruz. Akademik yazım ofisi bizimde hayalimizdi. Fakat maalesef akademisyen arkadaşlarımızın, önemli bir kısmı bu süreçte karşılarına çıkan faturayı ödemek istemiyorlar. Ödemeyi üniversite karşılasın istiyorlar. Hasbelkader böyle bir uygulama yaptığımızda arkası gelmez” diye konuştu. Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, da seçmeli havuzuna derslerin eklenmesiyle ilgili yazının gönderildiği takdirde senatoda görüşülüp kararla birlikte havuza ekleneceği açıklamasında bulundu.