20.04.2018

ABD'nin Kudüs Kararı, Selçuk'ta Protesto Edildi
Yayın Tarihi: 08.12.2017 15:36:00

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasını protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Üniversite Komisyonu tarafından organize edilen ve Kampüs Cami önünde gerçekleşen programa AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara ve Prof. Dr. Mehmet Okka, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Üniversite Komisyonu Başkanı Turgut Akın, yaptığı açıklamada, ABD’nin insanlığa karşı bir suç işlemekte olduğunu belirterek, “Çünkü bir milletin ve devletin sınırları içerisinde başka bir devlet adına temsilcilik açma girişiminde bulunmuştur. Elindeki kara propaganda gücüyle İslam’ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD’nin sadece dünya silah ticaretindeki liderliğiyle dahi terörün yuvası olduğu tescillenmiştir. Kadim bir  İslam şehri olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak nitelendirmek açık bir savaş çağrısından başka bir şey değildir. Kudüs, İslam’ındır ve ebediyen İslam’ın kalacaktır. Bu coğrafyada huzurun 2 şartı var. Amerika mutlaka evine dönecektir. İkincisi, İsrail mutlaka işgal ettiği topraklardan atılacaktır. Hamaset yapmıyoruz, Allah’a ve ahiret gününe inanıyoruz. Bu coğrafyanın gençleri Moğol istilasının nasıl üstünden geldiyse nasıl Haçlı Seferleri’ni boşa çıkardıysa bugün bu aşağılık girişim de geldiği yere geri gönderecektir” diye konuştu.

“KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, öğrencilere böyle bir organizasyonun içinde yer almasından dolayı teşekkür etti. Devlet ve memleket adına önemli bir hassasiyet gösterildiğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Cumhurbaşkanımızın da yaptığı açıklamada, net olarak görüldüğü üzere Kudüs kırmızı çizgimizdir. Hem ülkemizin, devletimizin ve milletimizin hem de tüm İslam dünyasının hassasiyetleri açık ve nettir. Asıl olan bundan sonraki süreci nasıl yürüteceğimiz ve yöneteceğimizdir. Bu noktada devletimizin başındaki yönetim net bir şekilde tavır ve irade ortaya koymuştur. Bize düşen bu tavrı ve iradeyi destekleyerek milletin birliği ve beraberliği sağlayarak bu kararın arkasında durmaktır. Bu süreç çok şeylere gebedir. Farklı durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Farklı provokasyonlar, farklı tahrikler karşımıza çıkabilir. Bunların hiçbirisine fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bu tavır; devlet tavrıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta Cumhurbaşkanı ile birlikte tavrını net ortaya koymuştur. Başka bir tavır geliştirmeye de gerek yok. Yapılması gereken şey; bu tavrın ve bu kararlılığın arkasında birlik ve beraberlik içinde durmak, hiçbir tahrike, hiçbir provokasyona kapılmadan, kendi kendimize zarar vermeden süreci yönetmektir, yürütmektir” şeklinde konuştu.

“BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ”

AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, öğrencileri hassasiyetlerinden dolayı tebrik ederek, protestonun hayırlara vesile olmasını diledi. Filistin’in yaklaşık 70 yıldır esaret altında olduğunu anlatan Prof. Dr. İşler, “Gelecek bizimdir. İnşallah Mescid-i Aksa yeniden hürriyetine kavuşacak. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Allah’ın ayetlerinde buyurduğu o hazırlıkları yapmamız lazım. Müslümanlar olarak öncelikle bizim üzerimize düşen vazifeyi, sorumluluğu yerine getirmemiz lazım. Bunu yaptığımız zaman işte o zaman Mescid-i Aksa da esaretten kurtulacak. Filistin meselesi söz konusu olduğunda, Mescid-i Aksa söz konusu olduğunda Türk milleti, 80 milyon aynı kararlılıkla bu davayı desteklemiştir. Bu davanın arkasında durmuştur. Ben bu atılan adımın bizim hoş görmediğimiz, kabul etmediğimiz, şiddetle reddettiğimiz bu adım, inşallah Müslümanların uyanışına vesile olacak. Bakın 100 küsür yıl sonra İslam dünyası yeniden büyük sıkıntılar yaşıyor. İslam dünyası bir doğuma gebe. Onun sancılarını yaşıyoruz. İnşallah bu doğum kutlu, bereketli, mübarek olacak. Bundan zerre kadar şüpheniz olmasın. Ve şuna inanın ki sevgili gençler, gelecek yüzyıl bizim yüzyılımız olacak. Onun için Türkiye ile uğraşılıyor. Türkiye’ye sürekli meydan okumalar, uğraşmalar söz konusu. Biz güçlü ve kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Tek ihtiyacımız olan birlik, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumamız lazım” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, açıklamalar esnasında, dövizler eşliğinde “Konya’dan Aksa’ya, direnişe bir selam”, “Trump şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Kudüs bizimdir, bizim kalacak”, “Aksa sana canım feda” gibi çeşitli sloganlarla ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasını protesto etti.