14.12.2017

Rektör Şahin, Beyşehir'de Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi ve Turizm Fakültesi akademik kurul toplantıları, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in katılımıyla gerçekleşti. Prof. Dr. Şahin, “Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmadan aynı saflarda millet olarak vatanın, devletin, milletin bekası için gerekeni yapmamız lazım” dedi.

İşletme Fakültesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Acar, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Sezgin, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Acar, sunumunda, fakültelerinin vizyon, misyon, öğrenci sayısı, akademik personel ve fakülte faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ardından, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Antepli, stratejik hedefler, öğrenci topluluklarının çalışmaları, hizmetiçi ve eğitim faaliyetlerini içeren sunumunu gerçekleştirdi. Sonrasında, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezgin, Beyşehir stratejik konumu, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerine ilişkin bilgi vererek, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nin tanıtımı, fiziki yapısı, akademik kadro, Erasmus Değişim Programı, fakülte faaliyetleri ve fakültenin 2019-2023 stratejik planı hakkında sunum yaptı.

“5 ÖNCELİKLİ ALANDA ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversite olarak ‘Nanoteknoloji araştırmaları’, ‘aygıt fiziği ve yarı iletken teknolojisi’, ‘enerji ve yenilenebilir enerji kaynakları’, ‘otomotiv ve savunma sanayi’ ‘ilaç, biyoteknolojik ilaç ve aşı üretimi’, ‘tarım ve gıda’ ve ‘sosyal ve kültürel kalkınma’ öncelikli alanlarının olduğunu ifade etti. Devletin stratejik üniversitesi olma hedefiyle çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Şahin, “95 bine yakın öğrencimiz var, ülkemizin en kalabalık ikinci üniversitesiyiz. Tarım, mühendislik, sosyal alan, turizm, sağlık, veterinerlik, ziraat olmak üzere eğitimin her alanında varız. Araştırmanın da her alanında varız ama ürün geliştirmeyle ilgili bazı stratejik alanlar belirledik ve araştırmacı üniversite olurken de YÖK’e biz bunu beyan ettik. 5 alan belirledik. Bu alanlarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

"DEVLETİN, MİLLETİN BEKASI İÇİN GEREKENİ YAPMAMIZ LAZIM”

Prof. Dr. Şahin, İslam coğrafyasında yaşananlara ilişkin şunları söyledi: “1914-1918 aslında Osmanlı Devleti’nin sonunun hazırlandığı bir dönemdir, Birinci Dünya Savaşı’dır. 2014-2018 Türkiye için aynı senaryonun hazırlandığı bir süreç. 1918 Sevr Anlaşması imzalandı, imzalanmadı ama bir şekilde Osmanlı’nın önüne kondu. Yıl 2018, aynı Sevr masada. Şu anda Türkiye’ye dayatılan süreç bu. Biz bunun üstesinden gelebilecek durumdayız. Yani o günkü Osmanlı’nın içinde bulunduğu durumdan, ekonomi, sanayi, teknolojisiyle çok daha güçlü bir Türkiye var. Fiili olarak 1918-1919 işgaldir ama Allah’a hamdolsun güçlü bir savunmayla anavatanı kurtardık. Bundan sonra da 2018’i muvaffakiyetle geçirirsek ki geçireceğiz, başka seçenek ve şansımız yok; önümüz açık. İstikbal bizimdir, milletimizindir. Ümmet ciddi bir dağınıklık içerisinde. Aslında bu dağınıklık tepe yönetimlerde, bunların hepsi piyondur. Batı düşüncesi, Arap ve İslam dünyasında bundan 30-40 yıl önce piyonları işbaşına getirdi. Onlar uzun süre halkıyla karşı karşıya olup da devleti idare edince millileşmeye başladılar. Batı’dan daha çok kendi halklarına hizmet etmeye başladılar. Hepsi bir Arap Baharı rüzgarıyla ortadan kaldırıldı. Bir Kaddafi’yi, Mısır’daki süreci ve diğer devletleri düşünün. Hazır başlamışken bu süreç aradan Türkiye’yi çıkaralım hesabı vardı. Bu tutmadı, tutmayacak inşallah. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmadan aynı saflarda millet olarak vatanın, devletin, milletin bekası için gerekeni yapmamız lazım.”

Toplantının son bölümünde, fakülte dekanları Prof. Dr. Acar ile Prof. Dr. Sezgin, Prof. Dr. Şahin ve Prof. Dr. Karabulut’a hediye takdiminde bulundu.

Toplantı sonrasında, Rektör Prof. Dr. Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karabulut, bir süre öğrencilerle sohbet etti.