14.12.2017

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Akademik Kurul Toplantısı

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı ve Stratejik Plan sunumu gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılan toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Lütfi Hidayetoğlu, Doç. Dr. Ahmet Dalkıran ve öğretim üyeleri katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, fakülte ve bölüm faaliyetleri, akademik personel faaliyetleri, akademik kadro, teknik donanım ve mekan konularında açıklamalarda bulundu. Fakülte olarak başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Prof. Dr. Okka, “Bir yıl içerisinde akademik faaliyetler olarak geçen yıla göre gerçek anlamda Allah’a şükür yükselişte olduğumuzu görüyoruz. Geçen yıl bu oran kişi başına 10,50’ydi, şu anda 13,67’ye çıktı. Bölümlerimizin etkinliklerine baktığımızda Resim 301 ile ilk sırada, bunu Grafik 114, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 98, Geleneksel Türk Sanatları 81, Heykel 78, Endüstri Ürünleri Tasarımı 57, Seramik ise 37 ile takip ediyor. Toplamda 766 tane faaliyetimiz var. Bölüm faaliyetlerine gelindiğinde ise Geleneksel Türk Sanatları toplamda 12, Seramik’te 2, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 31, Resim 30, Grafik 28, Heykel 2 ve Endüstri Ürünleri Tasarımı 12 olmak üzere bir yıl içerisinde bölümlerin yürüttüğü toplam 117 de ayrı faaliyet gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Okka’nın konuşmasının ardından, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zuhal Türktaş, fakültenin 2019-2023 stratejik planını sundu.

“FİKRİ MÜLKİYET VE PATENT ALANLARINDA ÇOK İYİ DURUMDAYIZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de yaptığı konuşmada, Selçuk Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası sıralamalarda en üst sıralara taşıma noktasında çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Üniversite olarak Türkiye’nin en fazla bütçe alan 15 üniversitesinden biri olduklarını, bu bütçe karşılığında ise her yıl 20 bine yakın mezun verdiklerini belirten Prof. Dr. Şahin, “Katma değer üreten, artı değer ekleyen çalışmalar yapmamız lazım. Bu da bilimsel araştırmalarla, ürün geliştirmeleriyle, geliştirilen ürünlerin ticarileşmesiyle paralel seyredebilecek bir süreçtir. Ürün geliştirmede Selçuk Üniversitesi olarak biraz zayıfız. Fikri mülkiyetler ve patent alanlarında çok iyiyiz ama bu ürünlerin ticarileşmesi, hayata geçmesi yönünde istenen durumda değiliz. Bunu da gerçekleştirmemiz lazım ve bunun sorumluluğu, vebali ve mesuliyeti tamamen bizlere ait. Rektörlük yönetimi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz, farkındayız. Bu alanda çalışmalar yapmamız lazım” diye konuştu.

“GELECEĞE DÖNÜK DÜZGÜN VE PLANLI ADIMLAR ATMAK ZORUNDAYIZ”

Prof. Dr. Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin başarılı eğitim-öğretim hizmeti ve yapmış olduğu çalışmalardan dolayı öğretim üyelerine teşekkür ederek, “Birlikte çalışma kültürünü daha da ileriye taşıyarak önümüze bakmamız lazım. Tabi birçok sosyal alandaki okulumuzla kıyasladığımız zaman Güzel Sanatlar Fakültesi’nin çok iyi olduğunu görüyoruz. Gerek bilimsel çalışmada, makalede, gerek atıfta, gerek bilimsel doküman ortaya çıkarmada çok iyi durumdayız. Üniversitemizin ortalamalarının üzerinde. Üniversitemiz 2016’da Türkiye’de 12’nci sıradaydı. 2017’de 18’inci sıraya geriledik. Bunun çeşitli sebepleri vardı, biz kendi içimizde analizlerini yapıyoruz. URAP’ın yaptığı bir değerlendirme süreciydi. Yabancı uyruklu değerlendirme merkezlerinin sıralamasında daha iyi durumdayız. Dünyada 670-700’lerdeyiz. URAP’ın yaptığı değerlendirmede 980’inci sıradayız. Bu anlamda birlik ve beraberliğimizi sağlamak, geleceğe dönük daha düzgün, daha planlı adımlar atmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Toplantı, Prof. Dr. Okka tarafından Prof. Dr. Şahin’e hediye takdimiyle sona erdi.