15.12.2017

Fen Bilimleri Enstitüsü Olağan Kurul Toplantısı Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Olağan Enstitü Kurul gündem toplantısı gerçekleştirildi

Toplantıya Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Erdoğan,  Enstitü Sekreteri Hasan Ünal ve ilgili bölümlerin başkanları katıldı. Toplantı gündeminde; Havacılık Teknolojisi Disiplinler Arası Ana Bilim Dalı ve Havacılık Teknolojisi tezli yüksek lisans programı, Savunma Teknolojisi Disiplinler Arası Ana Bilim Dalı ve Savunma Teknolojisi tezli yüksek lisans programı, Biyoekonomi Disiplinler Arası Ana Bilimdalı ve Biyoekonomi tezsiz yüksek lisans programını açma talepleri gündeme getirildi.

MÜFREDATTAN BAZI DERSLER OY BİRLİĞİYLE KALDIRILDI

Fen Bilimleri Enstitüsü hakkında detaylı bilgi veren Müdür Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, “Selçuk Üniversitesi, araştırma üniversitesi olma yönünde adımlar atarak önemli bir araştırma üniversitesi oldu. Araştırma üniversitelerinin de çok büyük geniş imkânları var. Dolayısıyla bu imkânlardan yararlanmamız gerekiyor. Ayrıca Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yakın zamanda yeni bir doktora programı açıyor. Araştırma görevlisi ihtiyacımızı karşılayacağımız çok iyi bir kaynak olacaktır. Toplamda 2 bin 35 öğrencimiz eğitim görüyor. Bunun yanı sıra 50 ülkeden üniversitemize gelerek eğitim gören çok sayıda öğrencimiz bulunuyor. Bu durum bizim için çok önemli çünkü onlar ülkemizi tanıtacak önemli elçilerdir” dedi. 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren açılması istenen derslerin görüşülmesine karar verilirken, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı güz yarıyılından itibaren müfredattan kaldırılması istenen dersler oy birliğiyle kaldırıldı.