15.12.2017

Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü, dekan yardımcıları ve akademisyenler katıldı. Fakülte hakkında detaylı bilgi veren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü, 2018-2023 “Stratejik Plan” sunumu yaptı. Dekan Prof. Dr. Nimet Ünlü şunları söyledi: “Vizyonumuz; eğitim ve öğretim öncelikli hasta tedavisi, bilimsel çalışma ve araştırmalarda ulusal ve uluslararası düzeyde kendini kabul ettiren, uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı yapısına sahip bir fakülte olmaktır. Bunun yanı sıra hizmet kalitesini sürekli yükselten, hasta memnuniyetine önem veren, bilimsel çalışmalardaki etkinliğiyle tüm Türkiye’nin ve Dünya’nın sayılı diş hekimliği fakülteleri arasında yer alan hekimlik ve diş tedavilerinde alanında önder bir fakülte olabilmeyi hedefliyoruz. Toplamda 657 lisans öğrencisine eğitim veriyoruz. Üniversitemizden mezun olan öğrenciler mutlaka tercih ediliyor çünkü pratik anlamda da el becerisi gelişen öğrenciler yetiştiriyoruz. Hem eğitim hem hasta ayağımız var. Kalite odaklı olmak zorundayız.  Akademik kadromuzun yeterli olduğunu söyleyebilirim. Eğitimi güçlendirmek için otomasyon sisteme geçilmesi gerekiyor.  Fakültemizde uygulanmayacak bir tedavi yönteminin olmamalıdır. Bunun içinde Genel Anestezi, Sedasyon, Ortognatik Cerrahi Bölümlerini kuracağız. Rektör Prof. Dr. Şahin hocamızın desteğiyle yeni gelen hocalarımızla birlikte bu birimleri kuracağız”

“HERKESE HAK ETTİĞİ KADROLAR VERİLDİ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda üniversitenin gündemine ilişkin öğretim üyelerine bilgilendirmede bulundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Diş Hekimliği Fakültesi’nin; gerçekten hizmeti en iyi şekilde yapan, kaliteye önem veren,  standartlarını ulusal ve uluslararası düzeylere çıkarmaya çalışan bir kurum olduğunu görüyoruz. Yüksek Öğretim Kurumu kendini yeniledi. Yeni hedefler belirledi. YÖK, bünyesinde bir Kalite Kurulu oluşturuldu. Eski YÖK yapısı da bazı görevlerini Kalite Kurulu’na devrederek çalışmalarını sürdürdü. Kalite Kurulu’nun amacı; Türkiye’deki Yüksek Öğretim Kurumları’nın yaptığı çalışmaları inceleyerek, bunların bir değerlendirilmesi süreciydi. 2016 yılında üniversitemizde, bir değerlendirmeden geçti. Çok ciddi eksikliklerimizin olmadığını gördük. Var olan eksiklikleri de organize ettik. Bu durumdan dolayı da ciddi takdir gördük. Belli bir kaliteyi yakalayan bir üniversiteyiz. Üniversitelerin, topluma sağladığı katkı önemlidir. Çalışıp, üretmeliyiz. Kadro sorununu çözdük. Herkese hak ettiği kadrolar verildi. Kanunlara uygun olarak davranmak zorundayız. Sizlere imkân ve kaynak sağlamak görevimizdir. Hepinize çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı