14.12.2017

Teknoloji Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Akademik Kurul Toplantısı ve Stratejik Plan sunumu gerçekleştirildi

Toplantıya Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr İsmail Sarıtaş, Yrd. Doç. Dr. İlker Ali Özkan, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Başçiftçi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çunkaş, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacı Sağlam, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Sarıtaş fakültenin “Stratejik Plan” sunumunu gerçekleştirdi. Fakültenin bölüm başkanları, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının fazla olduğunu söyleyerek, araştırma görevlisine ihtiyaçları olduklarını belirtti.

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ’NE EK BİNA YAPILACAK

Fakülte hakkında detaylı olarak bilgi veren Dekan Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu şunları söyledi: “Fakültede, memurundan hocasına kadar hepimizin katkısı var. Çünkü buradaki çalışmalarımız bir takım işidir. Hep beraber fakülteyi ön plana çıkarmayı, öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı hedefliyoruz. Tabii bazen yatırım hedefleri tutmayabiliyor. Ama şunu söyleyebilirim; 2018 yatırım talebi çerçevesinde inşallah bir ek bina yapımı kesinleşti. Hepimizin, kişi ya da kurum olarak eksikleri var, önemli olan bunları fark ederek gidermeye çalışmaktır. Laboratuvar imkânlarında eksikliklerimiz var. Ek binayı yeni bölümlerle donatacağız. Sonuç odaklı işler yapmaya çalışacağız”

“ÖĞRENCİLERİN, İŞLE TEMAS ETMESİ LAZIM”

Ekip çalışmasının öneminin altını çizen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, “Herkesin kendine ait yapacağı bir iş var. Taş taş üstüne koymaya çalışıyoruz. Memleketimizin, daha iyi çalışmalara ihtiyacı var. Hepimiz, elimizden geldiği kadar katma değer üretmeliyiz. Bir mühendislik disiplini içinde hepimiz farklı çalışmalar ortaya koyabiliriz. Öğrencilerin, işle temas etmesi lazım. Yaptığımız çalışmalar sanayiciler, tarafından çok büyük takdir görüyor. TÜMOSAN yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bize kritik bir hedef göstermelerini istedik. Malzeme geliştirme gibi, her şey yaparız, demiyoruz ama farklı çalışmalar yapacağımızı söyledik. Onlar da bizim kapasitemizi gördü. Oradan bir proje ve iş hacmi gelecek. Özellikle makineden çok proje çıkacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.