14.12.2017

Konservatuvarda Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Selçuk üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı 2017-2018 Akademik Kurul Toplantısı ve “Stratejik Plan” sunumu gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı 2017-2018 Akademik Kurul Toplantısı ve “Stratejik Plan” sunumu gerçekleştirildi. Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut,  Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenler, müdür yardımcıları ve akademisyenler katıldı.  Konservatuar hakkında detaylı bilgi veren Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenler, “Stratejik Plan” sunumunu gerçekleştirdi. Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenler şunları söyledi: “Misyonumuz; Geleneksel Türk Müziği ve Sahne Sanatları alanlarında ulusal ve uluslararası alanlarda eğitim vermek, ülkemizin bugünkü ve gelecekteki ihtiyaçlarına yönelik nitelikte üst düzey yaratıcı, eğitimci, yorumcu ve araştırmacı sanatçılar yetiştirmektir. Konservatuvar olarak gerek Türkiye’de gerekse uluslararası yapılan sanatsal faaliyetler müzik ve sahne sanatlarının gelişimine katkıda bulunmak da misyonumuz arasındadır. 2017-2018 yılı itibariyle konservatuvarımızda 182 öğrencimiz, eğitim görüyor. YÖK’ten izin alınan fakat akademik personel eksikliğinden dolayı eğitim ve öğretime başlanılamayan Piyona Gitar Sanat Dalı, Türk Halk Müziği ve oyunları sanat dallarına öncelikle yeterli sayıda akademik personel alımı ve sonrasında sanat dallarına öğrenci alımı yapılarak aktif hale getirmek amaçlarımız arasında yer alıyor. Türk Halk Müziği’nde Konya’mız ve kendine özgü tavır üsluba sahip olan köklü üniversitemize Türk Halk Müziği sanat dalının açılmış olması sadece Konya değil, İç Anadolu bölgesinin diğer illeri içerisinde önemli bir eğitim ve öğretim icra kurumu olacağı kanaatindeyiz”

“DEVLETİMİZ, ÜNİVERSİTELERE ÇOK BÜYÜK BÜTÇELER VERİYOR”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Üniversiteler, ülkelerin gelişmesi için son derece önemlidir. Devletimiz, üniversitelere çok büyük bütçeler veriyor. Büyük rakamların ayrıldığı üniversitelerin, ülkemize geri dönüşlerini sorgulamak gerekiyor. Üniversiteler normalde kendilerinden 3 temel görev beklenen kurumlardır. Bunların başında öğrenci yetiştirme gelir. Biz bunu yapıyoruz. Konservatuarda bunu başarıyla yapıyor. Bu köklü yatırıma ve tesise sanki biraz daha fazla öğrenci ve akademisyen gerekiyor, diye düşünüyorum. Çok sayıda öğrenci mezun edelim ya da akademisyen alalım gerekçesiyle iş yapılmaz. 25 yıllık bir geçmişi olan kurum, gönlümüzden geçen öğretim üyeleriyle, ana sanat dallarıyla, birçok faaliyetin etkin ve yetkin bir şekilde yapılıyor, olmasıdır. Bizim önümüze yetişmiş, kendi değerlerimize uygun ve toplumla örtüşen akademisyenler getirmenizi bekliyoruz. Tabii akademisyen sayısı arttıkça öğrenci sayısı da artacaktır. Bizim sizden beklediklerimiz, alanlarında çok etkin faaliyetleri önümüze getirmeniz, geçen seneki bütçeniz daha düşüktü, bu sene arttı, hiç sorgulamadık. Üniversite olarak, bu ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz nesilleri yetiştirmekle görevliyiz” ifadelerini kullandı