14.12.2017

İİBF Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı fakülte konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, dekan yardımcıları ve akademisyenler katıldı. İİBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, toplantıda “Stratejik Plan” sunumunu gerçekleştirdi. Fakülte hakkında bilgi veren İİBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, “Fakültemizin misyonu; bilimsel bilgiyle donatılmış, toplumsal sorumluluklarını yerine getiren, mesleki bilgilerini kullanma becerisine sahip bireyler yetiştirilmesidir.  Aynı zamanda lisans programlarının geliştirilmesi, bu programları değerlendirmek, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve yeni bölümleri açılmasına teşvik etmektir. Fakültemizde, toplamda 6 bin 560 öğrencimiz eğitim görüyor. Talep ettiğimizden daha fazla öğrenci aldık. Profesör kadromuz, 17’den 23’e yükseldi. Doçent sayımız; 17’den 13’e düştü çünkü bazı arkadaşlarımız profesörlük aldı. Bu durum için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkür ediyoruz. Yard. Doç. kadromuz 19’dan 23’e çıktı. Araştırma görevlisi sayımız, maalesef ki düştü. En önemli sorunlarımızdan biri araştırma görevlilerimizin olmaması, yani akademik kadro konusundaki bu sorunun önümüzdeki dönem çözüleceğine inanıyoruz. Bir araştırma üniversitesi olarak alt yapı projelerinde sosyal bilimler alanında katkılarımızı sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KAYNAK AKTARIMINDA SIKINTI YAŞAMIYORUZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda üniversitenin gündemine ilişkin öğretim üyelerine bilgilendirmede bulundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin şunları söyledi: “Akademik Kurulları biraz öne alınarak seri halde yapıyoruz. Çünkü üniversitemizin ‘Stratejik Planlaması’nı öğretim üyelerimizle birlikte yapalım istedik. Bu aşamada olumlu bir sürecin içinde olduğumuzu düşünüyorum. Selçuk Üniversitesi’nin tekrar bir bütün haline gelmesi için ‘Akademik Kurullara’ katılıyoruz. Aslında bir şeyler yapmış olmanın özgüveniyle de buradayız.  Örneğin; akademik kadrolar da özlük hakları konusunda öğretim üyelerinin, hak ettiklerini alması için elimizden geleni yapıyoruz. Kadroyla ilgili önümüzdeki sene hiçbir sorunumuz olmayacak. 2018 yılının planlamalarını yaptık. Bu sene 20 araştırma görevlisi kadrosu aldık.  Ancak bunun 7’sini Hukuk Fakültesi’ne verdik. Çünkü burada ciddi anlamda bir boşluk vardı. 13’ünü de üniversitede ihtiyacı olan fakültelere ayırdık. Sanırım 2 araştırma görevlisi de burada görevlendirildi. Ama şundan emin olun 2018 yılı için araştırma görevlisi sıkıntısı kalmayacak. Eğitim ve öğretim araçlarının, alt yapının güçlendirilmesiyle ilgili elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kendi bilgi birikimimizi ve alt yapımızı güçlendirmemiz lazım. Bu yönde gayret sarf eden hocalarımıza elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizi ifade ediyorum. Üretene ve katkı sağlayana daha çok kaynak ve imkân aktarılacak. Kaynak aktarımında sıkıntılar yaşamıyoruz. Dekan Hocamızın da sık sık dile getirdiği gibi araştırmacı üniversite olmanın bize getirdiği bir artı değer var;  bu durum da bize hem parasal hem kadro açısından bir imkân getirecek” diye konuştu. Akademik Kurul Toplantısı’nın sonunda İİBF Dekanı Ahmet Ay, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’e 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çiçek takdim etti.