20.07.2018

İletişim Fakültesi'nde Akademik Kurul Toplantısı
Yayın Tarihi: 17.11.2017 16:31:00

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı ve Stratejik Plan sunumu gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Merkezi Derslik Çatalhüyük Anfisi’nde yapılan toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Hüseyin Kara, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Canöz ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, fakültenin 2018-2023 Stratejik Planı, öğrenci hareketliliği, akademik kadro, eğitim-öğretim faaliyetleri, fiziki yapı konularını içeren sunum gerçekleştirdi. Fakültenin eğitim alanındaki hedeflerini anlatan Prof. Dr. Kalender,  “Lisans ve lisansüstü ders müfredatını iletişim bilimi ve sektörün gereksinimleri doğrultusunda sürekli güncellemeyi, uygulamalı eğitimde gelinen başarılı noktaya daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Uygulama birimlerinin teknolojik cihaz ve donanımlarını sürekli iyileştirme, alanın ve sektörün tanınmış isimlerini fakülteye davet ederek, seminer, konferans, söyleşi gibi etkinlikler yoluyla öğrencilerle buluşturmayı, fakülte öğrencilerine yönelik oryantasyon programları yapmayı ve öğrencilerin alanla ilgili ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmalarını teşvik etmeyi ve bu konuyla ilgili tüm çabalarına destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

“TEMEL HEDEFİMİZ İLK 10’UN İÇERİSİNDE YER ALMAK”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Akademik Kurul Toplantısı’nda üniversitenin gündemine ilişkin öğretim üyelerine bilgilendirmede bulundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversiteyle ilgili çalışmaların ‘Devletin Stratejik Üniversitesi’ olma prensibine göre belirlediklerini ifade ederek, “Türkiye’de bizim temel hedefimiz ilk 10’un içinde olmak. 10’uncu sırada hiç olmadık ama 12, 14 olduk. Bu sene bazı kriterlere göre 18’deyiz. Hafif bir düşüş ve gerileme var. Bunların çok çeşitli nedenleri var. Biz bunları analiz ediyoruz. Düzeltmek ve var olan sorunları çözmek, olumsuzları ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Tabi son yapılan değerlendirmelerde 10 araştırmacı üniversite ve 5 aday üniversite ilan edildi. Biz 5 aday üniversite arasında yer alarak sürecin içerisindeyiz” diye konuştu.

“BİLGİYİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANABİLEN NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ”

Ulusal medyada, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun çok sayıda öğrencinin yer aldığını ve bundan da büyük mutluluk duyduklarını anlatan Prof. Dr. Şahin, “Öğrenci yetiştirme konusunda Türkiye’deki en iyi üniversitelerden birisi olduğumuzdan eminim. Bizim hedefimiz; bilgiyi bilen, ihtiyaç duyduğu zaman bilgiye ulaşabilmenin yolunu ve yöntemini bilen ama bu bilgileri en iyi şekilde kullanabilen nesiller yetiştirmek olmalıdır. Bilgiyi iyi kullanan, iyi değerlendiren, iyi yorumlayabilen nesiller yetiştirmek olmalıdır. Tabi bunun da temel şartı vatanını seven,  milletini seven, kendisini içinden çıktığı halktan ve toplumdan üstün görmeyen insanlardan geçer” ifadelerini kullandı.

Toplantının son bölümünde, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Hüseyin Kara ile İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, öğretim üyeleri tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdı.