21.10.2018

Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
Yayın Tarihi: 16.11.2017 14:21:00

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı ve Stratejik Plan sunumu gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2016-2017 Akademik Kurul Toplantısı ve  Stratejik Plan sunumu gerçekleştirildi.  Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.  Fakülte hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Stratejik Plan sunumunu slayt gösterisiyle gerçekleştirildi. Dekan Prof. Dr. Ferruh Yıldız şunları söyledi: “Misyonumuzu; bilimsel düşünceyi temel alan, kurumsallaşmış, rekabet üstünlüğü için girişimci ve yenilikçi atılımlarla, çevreye duyarlı bir anlayışla adil, güvenilir bir kurum olarak farkındalık yaratarak bireyler yetiştirmek katılım odaklı araştırmalar gerçekleştirmek bütün hizmetlerde de sürekli toplum yararını gözetmek olarak belirledik. 2018 yılında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Şahin’den taleplerimiz;  bölümlere araştırma görevlisi kadrosu, bölümlerimizde kadro bekleyen ve şu anda sayısı 25 olan yardımcı doçentlere kadro, laboratuarlar için teknik personel ve laboratuarların alt yapısının güçlendirilmesini talep ediyoruz. 2017-2018 yılı eğitim ve öğretim yılında daha büyük hedeflere ulaşmak istiyoruz.”

“KADRO KONUSUNDA BİR SIKINTIMIZ YOK”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda üniversitenin gündemine ilişkin öğretim üyelerine bilgilendirmede bulundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Selçuk Üniversitesi için Mühendislik Fakültesi gurur vericidir. Her yönüyle üreten çalışan bir fakülte durumundadır. Selçuk Üniversitesi olarak belirli hedefler koyduk. Dünyada bilinen, belirli bir itibarı ve kapasitesi olan üniversite olmaktı. Bunu yaparken de ‘Devletin Stratejik Üniversitesi’ olma hedefiyle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kadrolarla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bütün kontenjanlarımız bittiği halde 1 ay önce bize, açıktan 15 araştırma kadrosu verildi. Bu kadroları, hiç araştırma görevlisi olmayan bölümlere dağıtılmak üzere YÖK’e (Yüksek Öğretim Kurumu) iznini yazdık.  Gelecek sene içinde ilan etmiş olacağız. Göreve geldiğimizde profesör, doçent ve araştırma görevlileri listesinde isimlere bile bakmadan sıraya göre kadrolarını ilan ettik. Yardımcı doçent kadrolarında, bölümün talebi ve kuruma katkıyı ön planda tuttuk. YÖK’te bekleyen 40 kadro talebimiz var. Tüm kadro bekleyen arkadaşlarımızın ilanları bu sene bitecek.  Ferruh Yıldız hocam, 4 talepte bulundu. Keşke daha çok talepte bulunsa, bu bizi motive eder. İmkân ve kaynakların adil olarak dağıtılmasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Kadro ve kaynak konusunda da bir sıkıntımız yok” diye konuştu.