23.09.2018

Veteriner Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
Yayın Tarihi: 16.11.2017 08:44:00

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı ve Stratejik Plan sunumu gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2017-2018 Akademik Kurul Toplantısı ve 2019-2023 Stratejik Plan Sunumu gerçekleştirildi.  Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, Dekan Yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, 2019-2023 Stratejik Plan sunumunu hazırlanan slayt gösterisinde gerçekleştirdi. Dekan Prof. Dr. Ahmet Güner, şunları söyledi: “SÜ. Veteriner Fakültesi 1982 yılında, Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan Konya’da, ülkemizin 5’inci fakültesi olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Günümüzde 91 profesör, 11 doçent, 5 yardımcı doçent, 33 araştırma görevlisi, 57 idari personel ve bin 78 öğrenciyle eğitim öğretime devam ediyoruz. 22 bin metre kapalı alanımız var. Bu kapalı alanda donanımlı hastaneler ve laboratuarlarla eğitim öğretimimiz sürüyor. Bunun yanı sıra fakültemize çok yakın bir çiftliğimiz var. Bu, Türkiye’de birçok veteriner fakültesinde olmayan bir kazanımdır. Burada farklı türlerin yetiştiriciliği ve eğitimi yapılmaktadır. Binicilik tesisimiz var. Et ve Süt Ürünleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Ünitesinde özellikle eğitime yönelik olarak öğrencilerin katılımıyla et ve süt ürünleri üretimi yapılmaktadır. Bütün bunlar çok önemli kazanımlardır. Pakistan’da bir üniversiteye ‘model’ olduk. Özellikle buranın öğretim elemanlarının yetiştirilmesinde de fakültemiz model oldu. Misyonumuz; hayvan sağlık problemlerini ve hastalıkları tedavi eden, hayvanların üretilmesi uygun şartlarda bakımı ve beslenmesini temin eden, hayvansal gıdaların uygun şartlarda üretimini kontrol eden, bilimsel gelişmeleri ve teknolojiyi takip eden, mesleğin etik kurallarına uyan, çevre bilincine sahip uluslararası düzeyde yeterli olan, sürekli eğitime önem veren ve takip eden veteriner hekimler yetiştirmektir. Klinik sahada eğitimlerimiz çok yeterli. Hayvan Hastanesi’nin yapılmasıyla da bir farklılaşma ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALARIMIZI DEVLETİN STRATEJİK ÜNİVERSİTESİ OLMA PRENSİBİNE GÖRE BELİRLEDİK”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Veteriner Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda üniversitenin gündemine ilişkin öğretim üyelerine bilgilendirmede bulundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversiteyle ilgili çalışmaların ‘Devletin Stratejik Üniversitesi’ olma prensibine göre belirlediklerinin altını çizerek, bu yolda bölgesel dinamikleri de dikkate aldıklarını ifade etti. Öğretim üyeleri tarafından iletilen kadro sorularını cevaplandıran Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bu kuruma mensup doçent ve profesörlerden herhangi bir ihanet yoksa sıraya koyarak kadrolarını verdik. Ve göreve geldiğim zaman teslim aldığım doçent, profesör ve araştırma görevlileri listesinde isimlere bile bakmadan sıraya göre kadrolarını ilan ettik. Yardımcı doçent kadrolarında, bölümün talebi ve kuruma katkıyı ön planda tuttuk.17 yıldır beklemenin kimseye bir hak vermediği kanaatine vardık. Aralık 18’e kadar profesörlüğü hak eden hocalarımızın izinleri alındı, bekliyor. Vakti geldikçe ilanlarını yapıyoruz. Benim şahsi kadrolarım değil devletin ve milletin kadrolarıdır. Önemli olan onları adil, verimli ve üretken bir biçimde dağıtmaktır. Üniversiteye bir bütün haline getirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.