22.04.2018

Turizm Fakültesi'nde Akademik Kurul Toplantısı
Yayın Tarihi: 15.11.2017 15:16:00

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Turizm Fakültesi’nde yapılan toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şafak Ünüvar ve öğretim üyeleri katıldı.

Dekan Prof. Dr. Necmi Uyanık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 26 akademik ve 23 idari personelle eğitim öğretim çalışmalarına devam ettiklerini, fakülte bünyesinde 1372 lisans, 146 yüksek lisans ve doktora öğrencisinin bulunduğunu ifade etti. Stratejik plan ve fakülte faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Uyanık, fakülte olarak çalışmalarını, “Devletin stratejik üniversitesi olma” hedefiyle çalışma gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi’ne katkı ve desteğe yönelik sürdürdüklerini aktardı. Prof. Dr. Uyanık, ayrıca “Osmanlı İzinde Hoşgörü ve Medeniyet Projesi”nin bir çıktısı olarak Arakan’daki Müslümanlara ve Irak’ta meydana gelen 7,3 şiddetindeki deprem sonrasında, bölgedeki depremzedelere yönelik yardım kampanyası planladıklarını sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Türkiye’ye katma değer sağlayacak çalışmalarda bulunmanın önemli olduğunu belirterek, “Bizim nihai hedefimiz ülkemizin cari açığını kapatacak projeler üretmek. Bilimsel çalışmalar yapmamız lazım. Milletimiz bütün olmak zorunda. Batılı devletler 100 yıl önce Mustafa Kemal’in önderliğindeki Türk milletine kabul ettiremediklerini, kabul ettiremediği birçok şeyi zamana yaymıştır. 100 yıllık bir sürece yaymıştır. ‘Biz zaman içinde kabul ettiririz’ planını yapmışlardı, kabul ettiremediler. Aksine, Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde, Türkiye giderek güçlendi, ayağa kalktı. Ve Lozan Anlaşması’nın, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılını devretmek üzereyiz. Dünya Milletleri bu süre dolmadan da hedeflerini ve planlarını uygulama çabasında. Bunlar kaos planları değil, bunlar senaryo değil. Bunlar hayata geçirmeyi hedefledikleri planlar. Bunun fırsatını vermemiz lazım. Bunun yolu da birlik ve beraberlikten geçiyor. Önemli olan Vatanımızın bütünlüğünü, gücünü muhafaza ederek ileriye doğru gitmesini sağlamaktır. Biz buna bakmalıyız. Temel kriterlerimiz ülkesini, vatanını seven, milletine, devletine sadık, çalışkan, üretken insanlar olmalıdır” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca fakülte bünyesine gastronomi mutfağı kurulmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantının son bölümünde, Dekan Prof. Dr. Necmi Uyanık, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’e hediye takdiminde bulundu. Ardından, 1-3 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen 3. Turizm Şurası’nda Fakülteyi temsilen katılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Güneş ve Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaattin Başoda’ya plaket takdim edildi.