21.10.2018

Selçuk Tıp'ta Dünya Radyoloji Günü Kutlandı
Yayın Tarihi: 15.11.2017 10:28:00

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “Dünya Radyoloji Günü” kutlandı.

Dünya Radyoloji Günü, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda, Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ile Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Koplay ve Radyoloji Ünitesi'nde görev yapan hekimlerin, tekniker, teknisyen ve hemşirelerin katılımıyla kutlandı. Dünya Radyoloji Günü dolayısıyla ekip olarak pasta kesilirken, radyoloji ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.

Dünya Radyoloji Günü ile ilgili açıklamada bulunan Başhekim Yardımcısı ve Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Koplay, “Modern alt yapısı ve alanında deneyimli ekibiyle uluslararası sağlık standartlarını benimseyen, bölgemizde saygın, referans bir merkez olma amacında ilerleyen Hastanemiz Radyoloji Ünitesi,  diğer tüm birimlerimiz gibi kaliteli cihazlarla hizmet vermeye devam ediyor. Başta radyoloji çalışanları olmak üzere tüm çalışanların gününü kutluyor, çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

DÜNYA RADYOLOJİ GÜNÜ NEDİR?

Türkiye’de ve tüm dünyada kutlanan Dünya Radyoloji Günü'nün başlangıcı X ışınlarının bulunuşuna dayanıyor. 8 Kasım 1895 tarihinde, Wilhelm Conrad Roentgen, laboratuvarda başka amaçla kullanılmakta olan katot ışını tüplerine elektrik enerjisi uygulandığında bir ışının ortaya çıktığını keşfetti. Gözle görülmeyen bu ışını X-ışını olarak adlandırdı. Kendisi bir fizikçi olduğu halde X-ışınlarının tıpta kullanılmalarının da ilk araştırmaları Wilhelm Conrad Roentgen tarafından yapıldı. Roentgen bu buluşu ile 1901 yılında ilk Nobel Fizik Ödülü'nü aldı. 8 Kasım tarihi ilk kez X-ışınlarının keşfedildiği tarih olması dolayısıyla her yıl Dünya Radyoloji Günü olarak kutlanıyor.