Etkinlik Takvimi
18.11.2017

E-Posta Servisleri

Personel E-Posta
Selçuk Üniversitesi'nde 'Bir Aşçının Dünlüğü' Adlı Söyleşi Gerçekleştirildi
Yayınlayan Birim
KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

 

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “ Bir Aşçının Dünlüğü” başlıklı söyleşi Aladdin Keykubat Kampüsü Müze Konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, Big Chefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan, İnoksan temsilcileri ve Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümü öğrencileri katıldı.

 

 

Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Turizm fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, 10 Kasıma anlamlı bir faaliyetle değer kattıklarını vurgulayarak Türk bağımsızlık ocağının ateşini yakan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına yaktığı bu ateşle bugün Türk mutfağını içeren bir program yapıyoruz” dedi.

 

“TÜRK MUTFAĞINI KANITLAMAK İÇİN BU BÖLÜMÜ KURDUK”

Turzim Fakültesi olarak gastronomi ve mutfak kültürünü uluslar arası alanda en iyi yerlere taşıyacaklarının altını çizen Prof. Dr. Uyanık, “ Biz bu bölümü Türkistan coğrafyasından gelen yemek kültürümüz ile Anadolu’da yaşayan damak zevkini birleştirmek için kurduk”ifadelerini kullandı. Dekan Uyanık ”Şef aşçısı Murat Arslan’a, İnoksan Şirketine, Gastronomi bölümüne bağlı Ateşbaz Gastronomi Sağlık Turizmi öğrencilerine ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahine teşekkürlerini sunarak sözlerini sonlandırdı.

 

PARA KAZANMAK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDEN GEÇİYOR
"Aşçılık mesleğini yaptığınız sürece size en fazla destek olacak kişi arkadaşlarınızdır" diyerek sözlerine başlayan Mutfak Şefi Murat Aslan, iyi bir aşçı olabilmek için staj yapmanın ve staj yaparken de zamanın iyi kullanılmasının gerekliliğine değindi. Aşçılığın zor ama çok keyifli bir meslek olduğunu söyleyen Aslan, işletmeye para kazandırılmasının iş hayatındaki ana görevlerin başında geldiğini, bunun için de müşteri memnuniyetinin sağlanmasının ve işletme maliyetlerinin korunmasının önemli olduğunu belirtti. Aşçının kendi bölümleri dışında diğer mutfak bölümlerini de bilmesi ve kontrol etmesi gerektiğine dikkat çeken Murat Aslan, son olarak iş hayatında yaşadığı olaylardan ve tecrübelerden bahsederek sözlerini noktaladı.

 

Söyleşi sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edilirken çekilişte ismi çıkan öğrencilere hediyeleri verildi.