20.11.2017

Teknik Bilimler MYO Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu 2017-2018 Akademik Kurul Toplantısı Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya, Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Koçak, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tekin, bölüm başkanları Koordinatörler, akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı. Akademik kurul toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Koçak, 15 aylık görev süresince idarenin desteği ile okulun akademik kadrosuna 3 Profesör, 1 Doçent, 6 Yardımcı Doçent ve 5 Öğretim Görevlisi eklediklerini ifade etti.  Bu Süre içerisinde yapılan çalışmalara dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Koçak, bilgisayar donanımının zenginleştirildiğini, tadilatların yapıldığını, ihtiyaç olan çalışmaların birlik içerisinde yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. 2017-2018 Öğretim yılındaki öğrenci potansiyeline değinen Prof. Dr. Koçak, birinci öğretimde yüzde 70, ikinci öğretimde ise yüzde 50 doluluğun olduğunu ifade etti.

KALİTELİ EĞİTİM-ÖĞRETİM

Meslek Yüksek Okulu’nda 12 Bölüm Başkanlığı, 19 Program Koordinatörlüğü, 35 Program ile birinci öğretimde 3 bin 296, ikinci öğretimde 2 bin 856 toplamda 5 bin 952 öğrencinin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Koçak, 4 bin 930 erkek, bin 22 kız öğrenci ile kaliteli eğitim ve öğretim vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

BİR ÇOK ÖDÜL, BİR ÇOK FAALİYET

Okulun öğretim elemanlarından 23’ünün akademik teşvikten yararlandığını ifade eden Prof. Dr. Koçak, TÜBİTAK ulusal destekli projeler, kitap editörlüğü, uluslararası dergi editörlüğü, uluslararası makale, ulusal makale, yayınlar, uluslararası hakemlik, kitap yazarlığı, uluslararası sergi, ulusal tescillenmiş patent, 400 üzerinde atıf, 200 üzerinde uluslararası ve ulusal kongrede tebliğ ve poster alanlarında kuruluşlardan ödül aldıklarını söyledi.

PROF. DR. KOÇAK’TAN TEŞEKKÜR

Prof. Dr. Koçak, konuşmasının sonunda akademik ve idari çalışmaların daha verimli olacağına ve kendilerinden desteklerini esirgemeyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcılarına, Rektörlük Genel Sekreterine, Daire Başkanlarına, Danışmanlara ve İletişim Koordinatörlüğüne teşekkür etti.Programın sonunda cübbe töreni gerçekleştirilerek günün anısına fotoğraf çektirildi.