24.11.2017

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi 2017-2018 Akademik Kurul Toplantısı ve FEDEK Akreditasyon takdim töreni gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi 2017-2018 Akademik Kurul Toplantısı ve FEDEK Akreditasyon takdim töreni Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, FEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu ve akademisyenler katıldı. Akademik Kurul toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştiren Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, fakültenin “2018-2023 Stratejik Plan” sunumunu gerçekleştirdi. Fen Fakültesi’nin hedeflerini anlatan Dekan Prof. Dr. Mustafa Küçüködük şunları söyledi: “Araştırma Görevlisi sayısının 2023 yılına kadar yeterli hale getirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Çünkü ihtiyacımız var. Rektörümüz Prof. Dr. Şahin’in de bu konuda elinde geleni yapacağına inanıyoruz. Bunların dışında ulusal-uluslararası işbirliği ve proje aktivitelerini yüzde 10 artırmak, BAP dışı projelerle üniversite kaynaklarına 2018-2023 yılları arasında her yıl getirinin yüzde 20 artırılması ve her yıl en az 1 tane ulusal-uluslararası kongre, çalıştay öncelikli amaçlarımız arasındadır”

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, EN YÜKSEK KAYNAĞI 2016 YILINDA TAHSİS ETTİ

Fen Fakültesi Akademik Kurul toplantısında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Üniversite bir bütündür. Buradaki her birey var olduğu yerde büyük bir bütündür. Çünkü bütünün bir parçası eksildiği zaman o parça düzgün çalışmaz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Üniversitelerde verilen kadrolar, hak edilen bir kısımdır. Bunlar Devletin verdiği imkânlardır. Dolayısıyla minnet duyulacaksa Devlete karşı duyulmalıdır” dedi. Üniversitede kaynak isteyen herkese imkânın sağlandığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, en yüksek kaynağın 2016 yılında tahsis edildiğini belirtti. Kaynakların verimli kullanıldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Şahin, “Kaynakları mümkün olduğu kadar verimli kullanmaya çalışıyoruz. Kaynak sıkıntımız yok. Bugün elimizde kullanacağımız ve önümüzdeki yıla aktaracağımız kaynağımız bulunuyor. Bundan sonraki süreçte kişilerin bizden aldığı kaynakları nasıl kullandığına bakacağız. Eğer katma değer üretecek bir projeyle karşımıza gelmişse bütün kaynak ve imkânları tahsis edeceğiz. Önümüzdeki sene içinde kadro sorunumuz inşallah olmayacak. 96 profesörlük kadrosunu önümüzdeki sene için istedik” ifadelerini kullandı. Programın sonunda bu yıl FEDEK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda akredite olan bölümlerin, bölüm başkanlarına belgeleri FEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu tarafından takdim edildi.