24.11.2017

Rektör Şahin, İslami İlimler Fakültesi Öğrencilerini Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya İl Müftüsü Ali Akpınar ile birlikte bu yıl öğrenci almaya başlayan İslami İlimler Fakültesi öğrencilerini ziyaret etti. Rektör Şahin yaptığı konuşmada İl Müftüsü Ali Akpınar’a fakültenin açılmasında vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

‘’SİZ ÇALIŞACAKSINIZ BİZ ORTAM OLUŞTURACAĞIZ’’

Selçuk Üniversitesini tercih etmelerinden dolayı öğrencilere teşekkür eden Rektör Şahin kız öğrencilere yönelik yurt açılması noktasında bilgi vererek’’ arkadaşlar siz çalışacaksınız, biz imkan ve ortam oluşturacağız’’ dedi.

’BU SIRALARDA OTURUYOR OLMAK NİMET’’

Konya’da İlahiyat okumanın önemine dikkat çeken Konya İl Müftüsü Ali Akpınar ‘’Rabbinin nimetini an ve anlat diyor Duha suresinde. Dolayısıyla içerisinde bulunduğu nimetleri insan fark edemiyor. Farkında olamıyor onun için de huzursuz oluyor. Onun için de doyumsuz oluyor. Bu nimetleri fark etmeliyiz. Hakikaten Konya’da olmak, ilahiyatta olmak buralarda oturuyor olmak nimet arkadaşlar. Birçok kardeşimiz, üniversiteye girmek istiyor, giremiyor. İlahiyatta olmak istiyor, olamıyor. Ya da istediği merkezlerde okumak istiyor, okuyamıyor. İşte bunların nimet olduğunu bilelim. En güzel şekilde değerlendirelim’’ ifadelerini kullandı.

‘’ EN GENİŞ İSTİHDAM ALANINA SAHİBİZ’’

İslami Eğitimin önünde hiçbir engelin kalmadığını belirten Müftü Akpınar, buna vesile olanlara teşekkür ederken zor şartlardan buralara kadar geldiklerini ifade etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulanan Akpınar, ’’Asla iş istihdam endişeniz olmasın. İlahiyatta en geniş istihdam alanına sahibiz yeter ki siz kendinizi iyi yetiştirin. Yani bugün üniversite ayağı var her yer ilahiyat fakültesine kaliteli yetişmiş hoca arıyor. Bunun Milli Eğitim ayağı var. Bunun diyanet ayağı var. Bunun yurt dışı balkanlar Türkiye Cumhuriyeti ayağı var. Ortadoğu ayağı var. Artık şimdi Ortadoğu yetişmiş insan istiyor. Yetişmiş beyin istiyor. O yüzden şimdi istihdam sorunu yok siz kendinizi iyi yetiştirin’’ şeklinde konuştu.

‘’HEM DÜNYA HEM AHİRET’’

Konuşmasının sonunda yapılan işin farkındalığına değinen Akpınar’’ şimdi bizim birçok arkadaşımız der ki size imreniyoruz. Hem dünyanız hem ahiretiniz. Hakikaten hem Allah’ın dinine hizmet ediyorsunuz hem de dünyevi ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz. Bunun farkında olalım farkına varalım ama nimetin hakkını verelim’’ dedi.