18.11.2017

Rektör Şahin, Konya Basını ile Kahvaltıda Buluştu

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Köşkünde Konya Yerel basını ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kaan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka ve Genel Sekreter İbrahim Halıcı, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Abdurrahman Fidancı ve Konya basını katıldı.

Şehir merkezindeki Rektörlük binasının taşınması ile ilgili konuşan Prof. Dr. Şahin, "Merkezdeki binamız önceden Konya şehir merkezinde iki ayrı kampüste bulunuyor olmamız nedeniyle üniversitemiz için önemliydi. Meram’da bulunan fakültelerin Necmettin Erbakan Üniversitesine devredilmesinin ardından bütün kurumlarımız, birimlerimiz kampüste toplanmış oldu ve rektörlüğün şehir merkezinde olması bazı yönetimsel sorunlar oluşturuyordu. Uzun yıllardır bütün rektör adayları buna bizler de dahil rektörlük merkezimizi kampüse taşımayı taahhüt ettik, arzu ettik ama çok şükür bu bizim yönetimimize nasip oldu. Eylül ayı itibariyle biz kampüsteki yeni rektörlük binamıza taşındık" dedi.

‘’EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAYAN 3 FAKÜLTE AÇTIK’’

Bu sene 3 tane fakülte açtıklarını ve eğitim öğretime başlattıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bunlardan birincisi 4 yıl önce kuruluşu gerçekleşmiş olan ama binası olmayan, öğrencisi olmayan Sivil Havacılık Yüksekokuluydu. Sivil Havacılık Yüksekokulunun kadrolarını tamamladık, yeni bir bina tahsis ettik ve öğrenciyi aldık. Oldukça da çok rağbet var. Ülkenin de ihtiyacı olan alanlar bunlar. O alanda çalışmaları sektörle işbirliği halinde tamamlamaktayız. İkinci sırada 2 yıl önce açılmış olan ama binası ve öğrencisi olmayan İslami İlimler Fakültesi vardı. İslami İlimler Fakültesine de kadroyu oluşturduk ve öğrenci aldık. Bizi mutlu eden olay 62 tane İslami İlimler ve İlahiyat Fakültesi içinde İslami İlimler Fakültesi öğrenci tercihlerinde 10’nuncu sıraya yerleşti. İlk defa bu sene öğrenci aldık ve onuncu sıraya yerleştik. Bu gerçekten Selçuk Üniversitesi isminin ne kadar önemli bir isim olduğunu ortaya koyan bir gösterge. İşin daha güzel tarafı Eczacılık Fakültemiz 2017’nin Şubat ayında YÖK Genel Kurulundan geçti ve Bakanlar Kurulu’nda onaylandı ve kuruldu. Mart ayında kontenjan verildi ve Mayıs ayında öğrenci aldık. Yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede hem kuruldu, hem kadro oluşturuldu hem öğrencisi alındı ve 27 Eczacılık Fakültesi içerisinde ilk tercihlerde ve ilk öğrenci alımında Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 9’uncu sıraya yerleşti” ifadelerini kullandı.

‘’YAPTIKLARIMIZI GÖSTERİR HALE GETİRECEĞİZ’’

Selçuk Üniversitesi olarak yapılan çalışmaları artık gösterir hale getirileceğini söyleyen Rektör Şahin’’Selçuk üniversitesi olarak yaptığımızı gösteremiyoruz bundan sonra gösterir hale getireceğiz. Daha kurumsal ve organize hale getireceğiz. Bu nedenle biz sektörlerin ihtiyacı olan alanlarda onlara daha rahat ettirmek için Sektörel Hizmetler Bilgi Sistemini oluşturduk. 9 başlık altında bu oluşumu kategorize ettik Bunları web sayfamızda ilan ettik, duyurduk.  En kısa sürede bunu bir katalog halinde bastırıp kapı kapı dolaşıp sanayici ve ilgili sektörü ziyaret edip kataloğumuzu onlara sunacağız. Bizden hangi alanlarda hizmet almak istiyorlarsa nasıl ulaşacaklarını ücretinin ne olacağını ve sürecinin nasıl işleyeceğini içeren bir bilgilendirme toplantısı yapacağız’’ şeklinde konuştu.

‘’KENDİMİZE AİT BİR TESİS OLACAK’’

Kampüs alanında İstanbul Yolu üzerinde Güneş Enerji Santrali inşaatına başlandığının bilgisini veren Şahin’’ İnşaatımız sene sonu bitecek. Normalde bizim üniversitenin elektriğinin tamamını bir tesis karşılıyor. Biz bu tesisle hastanemizin gece ve gündüz elektrik ihtiyacını karşılayacağız. Ve kuracağımız bu enerji santrali kendini 4 yılda karşılayacak. Yani biz tesisi kendi adımıza anahtar teslimi yaptırıyoruz. Tesis bizim olacak kendimiz işleteceğiz. Yanına hemen bir  yeşil bina yaptırdık  bir araştırma laboratuvar kurdurduk.  Orda da alternatif çalışmalarla ilgili araştırmalar yapacağız.’’ İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN İLK BÜYÜK HAYVAN HASTANESİ

Türkiye’nin ilk büyük donanımlı hayvan hastanesinin inşaatına başlandığını söyleyen Şahin, veterinerlik fakültesini hayvan kanserleri alanında da öne çıkarılacağını belirterek bu anlamda tek olacağını vurguladı.