18.11.2017

Selçuk Üniversitesi'nde Kardeş Yetimhane Projesi

Selçuk Üniversitesi Yardım Birliği Platformu tarafından düzenlenen  “Selçuk Üniversitesi Kardeş Yetimhanesi Projesi”nin tanıtım ve başlangıç programı gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Programa, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in eşi Emine Şahin, Hayrat İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Aygün, Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Adnan Haydaroğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yardım Birliği Platformu Başkanı Meliha Kekeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, platform olarak ilk projelerini gerçekleştirmek için ilk adımlarını attıklarını ifade etti. Platformun öğrencilerden oluştuğunu, sosyal sorumluluk bilinciyle yaklaşım gösterdiklerini söyleyen Kekeç, “Amacımız üniversite eğitiminin yanında toplumun en dinamik parçası olan genç bireyleri sosyal yardımlaşma, toplumsal dayanışma sahasında daha aktif kılmak; ahlaki ve kültürel değerleri teoriden kurtarıp hayata aktaran bir gençlik oluşturmaktır. Köklü geçmişinde tarihin her anında mazlum coğrafyalara şefkat eli uzatmış bir medeniyetin dinç ve faal gençliği tarihinden aldığı kuvvet ve istikrar ile medeniyetin merhamet yüzü olmaya devam edecektir. Modern dünyanın fertleri çektiği madde ve somut gerçeklik odaklı yaşam biçimden sıyrılmak amacıyla kültür ve gelenek perspektifimizden şaşmadan tarihin aydınlattığı bilinçli nesil idealine bağlı kalmak gayesi platformumuzu tanımlamaktadır.

Kardeş Yetimhane Projesi neticesinde projeye dahil olan tüm öğrenciler yoksulluk, savaş, kıtlık ve benzeri sebeplerle geleceğin teminatı olan çocukların çektiği sıkıntıları; ülkemizin üstlendiği şefkat çatısı altında kültür ve medeniyetimizin gereğince merhametini yönlendirmeyi ve hayata geçirmeyi öğrenecektir. Ayrıca sadece bilinçlendirme faaliyeti olarak değil, gelecek adına da bir süreç vaadeden kardeş yetimhanenin varlığı ile de devamlı bir sosyal ve kültürel alışveriş ortamına imkan sağlayacaklardır” diye konuştu.

Kekeç, Selçuk Üniversitesi Kardeş Yetimhanesi için yapılan yardım faaliyetleriyle inşa edilecek olan yetimhanenin, Hayrat İnsani Yardım Derneği ile tamamlanacağını belirterek, “Yetimhanenin inşası ve devamlılığı Hayrat İnsani Yardım Derneği koordinatörleriyle sürdürülecektir. Yetimlerin eğitimi, öğrencilerin yetimhaneye kabulü, yardımların iletilmesi koordinatörler vesilesiyle sağlanacaktır. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Şahin ve eşi Emine hanıma, gerek üniversitemiz içinde gerekse dışında bize destek veren, bu projede emeği olan değerli üniversite arkadaşlarımıza, üniversitemizin kıymetli öğretim üyelerine ve bizlere her koşulda yardım eden Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Adnan Haydaroğlu nezdinde tüm Hayrat İnsani Yardım Derneği koordinatörlerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.