19.11.2017

Cevat Olçok, Selçuk'ta Konferans Verdi

15 Temmuz şehitlerinden Erol Olçok’un kardeşi Arter Ajans Başkanı Cevat Olçok,  Selçuk Üniversitesi öğrencilerine Siyasal İletişim konulu konferans verdi

Selçuklu Gençlik Meclisi'nin konuğu olan Cevat Olçok, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Selçuk Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansa; Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Abdurrahman Fidancı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Cevat Olçok, üniversite öğrencilerine “Siyasal İletişim” konulu konferans verdi. Olçok, öğrencilere siyasi kampanyaları nasıl yürüttüklerini ve tecrübelerini aktardı. Konferansta konuşan Cevat Olçok şunları söyledi: “Üniversitelerle ikinci buluşmamı Selçuk Üniversitesi ile gerçekleştiriyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Ağabeyim Erol Olçok, bana çok şey öğretti. Yolculuğum ağabeyimle başladı. O, zaten siyasal iletişim yapıyordu. O zaman yaptığımız çalışmalardan söz edecek olursak; Refah Partisi seçimleri ve 1994 Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın o dönemde İstanbul’da Büyükşehir Başkanlığına adaylık kampanya sürecini yürüttük. 1999 yılında 28 Şubat sonrası kırılmalar yaşanmıştı. O dönemde Tansu Çiller ile çalışmaya başladık. Bu tecrübede de çok şey öğrendik. Daha sonra AK Parti’nin kuruluşunda rol aldık. AK Parti’nin isim babası ağabeyim Erol Olçok’tur. AK Parti’nin kurumsal kimliği, 2002’de genel seçimler ve arkasından bugüne kadar yapılan seçimler, Cumhurbaşkanlığı ve referandum seçimi bunların hepsinde kampanya yöneticisi olarak bulunduk. İnanılmaz tecrübeler edindik”

SELÇUK ÖĞRENCİLERİNE SİYASAL İLETİŞİM ANLATILDI

Selçuk Üniversitesi öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Cevat Olçok, “Reklamcılık; öncelikle disiplin ve çalışma üzerine kuruludur. Çalışmadan hiçbir şey olmuyor. İletişimde bana göre en temel unsur öncelikle dinlemektir. Önce insanları dinlemeniz lazım daha sonra da okumanız lazım, okuma derken bir kitaptan bahsetmiyorum. Hayatı okumanız gerekiyor. Olaylar nasıl böyle gelişiyor? Öncelikle bunu görmeniz lazım. Bir yol ve strateji izlemek gerekir. Ondan sonra da bunların üzerine konseptler inşa etmelisiniz. Yani reklam filmleri yapıyorsunuz. Diğer alanları ve mecraları kullanarak seçmenin karşısına geçiyorsunuz. Siyasal iletişimin, diğer iletişimlerden en önemli farklı özelliği, ürün ya da hizmetin reklamını yaptığınız zaman size geri dönmesi bir hayli zaman alıyor. Ama siyasal iletişimde 40 gün bir iletişim zamanınız var. Bu süreçte sandıklar kuruluyor. Sonuçta da başarılı ya da başarısız olduğunuz ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı. Öğrencilerle sohbet ederek sorularını cevaplandıran Olçok, konferans sonunda öğrencilere 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişiminde şehit olan “Erol Olçok” kitabı hediye etti.