18.11.2017

Rektör Şahin, Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Akademik Kurul Toplantısı’nda, “Üniversite olarak devletimize, milletimize, tarihimize karşı borcumuzu, misyonumuzu hakkıyla yerine getirmek zorundayız.” dedi.

Sosyal Bilimler MYO’da gerçekleşen toplantıya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Erbaşı, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Abdurrahman Gümrah, Okutman Ayşe Cabi ve öğretim üyeleri katıldı.

MYO Müdürü Doç. Dr. Erbaşı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, MYO’da yaklaşık 7 bin öğrenci ve 57 akademik personelin bulunduğunu, 14 bölümle eğitim gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Doç. Dr. Erbaşı, “Aklı, vicdanı hür, demokrasiye bağlı, vatanına, milletine, devletine, bayrağına saygılı öğrenciler yetiştirmek için elinizden gelen tüm gayreti yıl içerisinde de önceki yıllarda olduğu gibi göstereceğinizden hiçbir endişem, şüphem yok. Şeyh Edebali’nin devlet anlayışıyla, Ahi Evran’ın ticaret anlayışıyla, Yunus Emre’nin gönül güzelliğiyle ve Mevlana’nın hoşgörüsüyle, muhabbetiyle dolu gençler yetiştireceğinize olan inancımla yeni akademik yılımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ELDE EDİLEN BAŞARI; SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NİN ORTAK BAŞARISIDIR”

Rektör Prof. Dr. Şahin, yeni akademik dönemin hayırlı olmasını dileyerek, “Selçuk Üniversitesi olarak devletimize, milletimize, tarihimize karşı borcumuzu, misyonumuzu hakkıyla yerine getirmek zorundayız. Fakültelerimizle ilgili ciddi bir sıkıntı yok. Hatta yeni açtığımız 2 fakülte (Eczacılık Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi) 1 yüksekokul (Sivil Havacılık Yüksekokulu) var. Eczacılık Fakültesi tarihte de böyle bir örneğinin olduğunu sanmıyorum. Şubat ayında eczacılık fakültemiz kuruldu. Nisan-Mayıs gibi kontenjanımız verildi ve Haziran ayında da öğrencilerimizi aldık. 3-4 aylık bir sürede fakülte kuruldu, öğrencilerimizi aldık. İşin güzel tarafı; Türkiye’de 27 tane eczacılık fakültesi var ve biz de Eczacılık Fakültesi olarak 9’uncu sıradayız. Selçuk Üniversitesi isminin bir başarısıdır ve kısa bir sürede bunu sağlamış olduk. Başarı, bir bütün olarak, bir aile olarak Selçuk Üniversitesi’nin ortak başarısıdır, isme ve markaya olan güvendir. İslami İlimler Fakültesi’nde akademik kadroyu oluşturduk ve bu yıl öğrenci aldık. 62 tane İslami ilimler ve ilahiyat fakültesi içerisinde 10’uncu sıradayız. Bu da Selçuk Üniversitesi markası. Akademisyenlerimizin güvenilirliğinin bir yansıması olarak karşımıza çıktı. Bu yıl, Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde Motor Bakımı Bölümü’ne de öğrencilerimizi aldık” diye konuştu.

“KATMA DEĞER SAĞLAYACAK İŞLER YAPMALIYIZ”

Prof. Dr. Şahin, öğrencilerin bilinçli tercihte bulunduğu bir dönemde olduğunu belirterek, “Selçuk Üniversitesi olarak çok dinamik bir yapımız var. Sınıflamalarda, sıralamalarda devlet üniversiteleri içinde 12’nci sıradayız. Araya 5 tane holding üniversitesi giriyor, onları da eklediğimiz zaman Türkiye’de 17’nci, 18’inci sıralarda yerimizi alıyoruz. Dünyadaki sıralamalardaki yerimiz de 28 bin üniversite arasında, geçen yılki rakamlarla söylüyorum; 802’nci sıradayız. Bu basamaklar sizlerin çalışma ve başarılarıyla tırmanılacak basamaklardır. Temel hedef şu; ülkenin cari açığını kapatacak katma değeri olacak işler yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bölüm başkanları, bölüm faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Dilek ve temenniler sonrası toplantı sona erdi.