18.11.2017

TÜMSİAD Konya Şubesi'nden, Rektör Şahin'e Ziyaret

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Berdan Aktan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti.

Aktan, yaptığı konuşmada, Rektör Prof. Dr. Şahin’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, KTO Karatay Üniversitesi ile imzaladıkları sektör danışmanlığı projesinin bir benzerini Selçuk Üniversitesi ile de gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Aktan, “Üniversitelerle işadamları derneği olarak ilişkilerimizi, karşılıklı diyalogumuzu mümkün mertebe iyi tutmaya, olumlu tutmaya gayret ediyoruz. Bunun en güzel meyvelerinden bir tanesi; KTO Karatay Üniversitesi ile imzaladığımız protokol. 15 günde bir, 2-3 öğrenci gönderecekler. Bunların geliş amacı böyle staj gibi bir durum değil. Bizde çalışmayacaklar. Sadece bizden eğitimini aldığı mesleğin gerektirdiği ihtiyaçları öğrenecekler. Örneğin; ben bir inşaat mühendisiyim, inşaat mühendisliğinin gerekliliklerini öğrenecekler. Öğrencimiz, kendini bu noktada yetiştirmeye çalışacak. Kariyer planlamasına yönelik, tabiri caizse bir ağabeylik yapacağız. Sizinle de aynı şekilde eğer kurumunuza eğitim noktasında verebileceğimiz herhangi bir destek, hizmet varsa memnuniyetle yerine getiririz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN SAHADA YETİŞMESİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Rektör Prof. Dr. Şahin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Biz tabi memnuniyetle karşılarız. Şu anda bizim üniversite olarak yaptığımız intörn mühendislik uygulaması var. Teknoloji Fakültemiz bünyesinde bu uygulamayı 2 yıldır gerçekleştirmekteyiz. Şimdi; YÖK bunun kararını aldı; fen fakülteleri ve mühendislik fakültelerine de yaydı. Çocuklarımızın sahada yetişmesi önemli. Öğrencilerimizin sektörde neye ihtiyaç olduğunu bilmesi çok önemli. Tıp eğitiminde biz dünyanın başarılı ülkelerinden birisiyiz ve tıp eğitiminin başarılı olmasının sebebi; birebir hastalarla verilen eğitimdir. Aynısını diğer alanlarda da yakalamamız lazım. Allah razı olsun; sizinki bir özveri, bir fedakarlık. Tüm teknik okullarımızla kapsayan böyle bir protokol imzalamak isteriz” şeklinde konuştu.

Ziyarette ayrıca, Selçuk Üniversitesi bünyesinde, İslam Ticaret Hukuku’na yönelik tezsiz yüksek lisans programı açılmasına ilişkin görüş alışverişinde de bulunuldu.

Ziyaret sonunda, Başkan Aktan, Rektör Prof. Dr. Şahin’e tablo ve 15 Temmuz ile ilgili kitap seti takdiminde bulundu.