24.11.2017

667 Sayılı KHK Kapsamında Yerleştirilen Öğrencilerin Dikkatine
Selçuk Üniversitesi

1- 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından ödemesi kalan öğrencilerin, mezun olabilmeleri veya 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı ders kayıtlarını yapabilmeleri için geçen yıldan kalan taksitlerini yatırmaları gerekmektedir.

2- 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Eylül ayı taksit tutarları öğrenci otomasyon sitemlerine yüklenmiş olup, öğrenciler Vakıflar Bankasına öğrenci numaralarını girerek ödemelerini yapabilirler. Eylül ayı taksitlerini yatırmayan öğrencilerin 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Güz Dönemi ders kayıtları yapılmayacaktır.

3- 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için öğrenciler ücretlerini 9 taksitte ödeyecek olup ilk taksit Eylül 2017, son taksit Mayıs 2018 tarihindedir. Taksitlerin her ayın 20. Gününe kadar ödenmesi gerekmektedir.

4- Döviz bazlı ücretlendirmelerde 05/09/2017 tarihli Merkez Bankası döviz alış kuru (1USD=3,4392TL) uygulanmıştır.

5- TL bazlı ücretlendirmelerde ise Temmuz dönemi TÜFE artış oranı olan (%9,79) uygulanmıştır.

6- Öğrencilerin ücret ödemeleri sırasında taksit tutarlarını kontrol etmeleri ve herhangi bir hata olduğunu düşünüyorlarsa, Üniversitemiz kapatılan Mevlana Üniversitesi Koordinatörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

7- 667 sayılı KHK kapsamında Üniversitemizde özel öğrenci olarak eğitim alan öğrencilerin, 2017- 2018 yılı güz dönemi kayıt yenileme işlemlerini yapabilmeleri için ücretlerini yerleşmiş oldukları yükseköğretim kurumuna yatırmaları gerekmektedir. Öğrencilerin yatırmış oldukları ücretlere istinaden ders kayıt hakkının bulunup, bulunmadığı yerleşmiş oldukları Üniversite tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın bilgi sistemi (YÖKSİS) üzerinden özel öğrenciler için hazırlanmış modüle girilmek suretiyle yapılmaktadır. Öğrenci ücretlerini yatırmış olmasına karşılık ders kayıt hakkının bulunmaması durumunda yerleşmiş olduğu Üniversite ile irtibata geçerek, sorunun düzeltilmesini sağlamakla yükümlüdür. Ders kayıt hakkı bulunmayan öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yapamazlar. 06/09/2017

S.Ü. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı