14.11.2018

Dünya Tekvando Şampiyonu Selçuk'tan
Yayın Tarihi: 29.06.2017 16:17:00

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1. Sınıf öğrencimiz Zeliha AĞRIS, Güney Kore’nin Muju şehrinde gerçekleştiren Dünya Tekvando Şampiyonası’nda, 53 kiloda milli sporcu altın madalyasının sahibi oldu.

İlk kez dünya şampiyonasında mücadele eden Avrupa üçüncülüğü bulunan millî tekvandocu şampiyonaya sekiz numaralı seri başı olarak katılan Zeliha AĞRIS ilk turda Ruandalı rakibi Aline Ndacyayisenga’nın diskalifiye olmasıyla ikinci tura yükseldi.

İkinci turda Yunanistan’dan Christianna Tyrologlou’yu, üçüncü turda Kolombiya’dan Laura Garcia’yı yenerek çeyrek finale yükselen milli tekvandocu, çeyrek finalde 1 numaralı seri başı Mısırlı Radwa Abdelkader ile karşılaştı. Abdelkader’i normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten mücadelede rakibini vuruş sayısı üstünlüğüyle eleyen Ağrıs, yarı finalde Özbekistan’dan Dinorahon Mamadibragimova’yı geçerek adını finale yazdırdı.

Finalde ise geçen yıl Avrupa şampiyonasında yenildiği Rus Tatiana Kudashova ile karşı karşıya gelen Zeliha Ağrıs  Rus sporcuyu 11-8 mağlup eden Zeliha, kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Milli sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılım yolunda da hanesine 120 puan ekleyerek büyük bir avantaj elde etti. Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Nur Tatar Askari’den sonra Türkiye’ye ikinci altın madalyayı Zeliha AĞRIS kazandırmış oldu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ ve Selçuk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN de Dünya Tekvando Şampiyonası’nda şampiyon olan Zeliha AĞRIS’ı telefonla arayarak tebrik etti.