20.11.2017

Lisanssız Yazılım Kullanımı ile İlgili Duyuru
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Yazılımlar, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası kapsamında düzenlenmiş, ayrıca 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 Sayılı Yeni Türk Ceza Kanununun “Bilişim Suçları” başlığı altında düzenlenen 243. ve 244. Maddeleri gereğince koruma altındadır. Söz konusu Lisanssız Yazılım Kullanımı ile ilgili linki tıklayınız.

Üniversitemiz bünyesinde lisanssız kullanımlardan kişilerin ve birimlerin sorumlu olduğunu belirtiniz.

Üniversitemiz bünyesinde akademisyenlerin, idari personellerin ve öğrencilerimizin kullandıkları lisanssız yazılımlar, yazılım lisanslama firmaları tarafından bildirilmekte ve aynı zamanda Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından tespit edilmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde lisanssız kullanımlar ile ilgili kişilerin ve birimlerin gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduklarını ve sorumlu olduklarını belirtiriz.