ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   T.A.B. KALİTE ANALİZLERİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5505444 2 / 0 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Raziye KOÇAK
Koordinator E-mail rkocak selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Raziye KOÇAK
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Arıcılığı tanımlamak,arı ürünlerini ve bunların tedavide kullanılmalarını öğrenmek.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 0 100
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sınıf içi konu anlatımı ve proje hazırlama
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Dünyada ve Türkiyede Arıcılık Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
2 Bal arılarının anatomisi ve arı ırkları Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
3 Bal arılarında feromonlar ve hormonlar Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
4 Arı ailesinde hayat düzeni Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
5 Teknik arıcılıkta gerekli koşullar, arazi uygulamaları Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
6 Teknik arıcılıkta gerekli koşullar, arazi uygulamaları Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
7 Arıcılıkta mevsimsel işler Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
8 Nektar ve polen kaynakları Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
9 Ana arı yetiştirme ve paket arıcılık Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
10 Arasınav
11 Bal ve diğer arı ürünlerinin üretimi Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
12 Apiterapi Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
13 Apiterapi uygulamaları Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
14 Arı ürünleri uygulaması Ahmet Güler, Bal Arısı (Apis mellifera L.). OMÜ Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: 55, 574s, 2006.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   - - - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 2 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 2 14
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 2
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : - -
DERSİN AKTS KREDİSİ 2
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Arı yetiştiriciliği ile ilgili bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilme ve bunları hayvansal üretime yeteneğinin kazandırılması. 4
D.Ö.Ç. 2 Arı yetiştiriciliği alanında mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme 4
D.Ö.Ç. 3 Arı manejmanı konusunda uygulama yöntemleri öğrenme 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20