ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ORGANİK FİDE VE FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5515431 2 / 1 4
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Raziye KOÇAK
Koordinator E-mail rkocak selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Tıbbi aromatik bitkilerin tanıtılması, tarımdaki yeri ve öneminin anlatılması yetiştiricilik bilgilerinin verilmesidir.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 0 80
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Yüzyüze teorik bilgilerin ışığında, üretim parsellerinde, uygulamalı bir şekilde, tarla hazırlığından hasada kadar üretim sürecinin gösterilmesi sağlanmaktadır.
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Tıbbi aromatik bitkilerin genel tanıtımı Kitaplar ve süreli yayınlar
2 Tıbbi-aromatik bitkilerin konvansiyonel tarımdaki yeri Kitaplar ve süreli yayınlar
3 TABin üretim sürecinin başlıklarla açıklanması Kitaplar ve süreli yayınlar
4 Tarla hazırlığı ve yöntemleri Kitaplar ve süreli yayınlar
5 Tohum, tohumluk, fide, fidan kavramları ve temini Kitaplar ve süreli yayınlar
6 Ekim, dikim işlemleri ve süreci Kitaplar ve süreli yayınlar
7 Bakım işlemleri Kitaplar ve süreli yayınlar
8 Hasat ve hasat sonrası işlemler Kitaplar ve süreli yayınlar
9 TABin gruplandırılması ve yetiştiricilikte ekonominin önemi Kitaplar ve süreli yayınlar
10 Ara sınav
11 Türkiyenin ekonmik öneme sahip TABnin üretim süreçleri ve pazarlama Kitaplar ve süreli yayınlar
12 Uçucu yağ içeren bazı bitkilerin üretim süreçleri Kitaplar ve süreli yayınlar
13 Alkaloid içeren bazı bitkilerin üretim süreçleri Kitaplar ve süreli yayınlar
14 Baharat grubu bazı bitkilerin üretim süreçleri Kitaplar ve süreli yayınlar
15 Geri kalan bazı bitkilerin genel gözden geçirilmesi Kitaplar ve süreli yayınlar
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 8 11
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : 4 8
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : - -
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Tarımı yapılan ve yapılmayan bitkilerin toplanması ve toplandıktan sonra kurutulması ve bozulmadan saklanması hakkında bilgi sahibi olmaktır. 4
D.Ö.Ç. 2 Doğada ve tarımsal üretimde ekonomik değeri olan bitkilerin tanınması, kültürel işlemleri, hasat ve harman konularında bilgi donanımına sahip olmaktır. 4
D.Ö.Ç. 3 Tarımda bitkilerin yetiştirilmesi için ekolojik koşulların önemli olduğunu kavramaktır. 4
D.Ö.Ç. 4 Organik bitkisel ürünleri (tarla bitkileri, meyvecilik, sebzecilik ve bağcılık) tanımak, yetiştirmek, depolamak, sertifikalandırmak ve pazarlamak 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20