ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ÜRÜN İŞLEME TEKNOLOJİSİ, MUHAFAZA VE PAZARLAMA
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5515406 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Züleyha ENDES
Koordinator E-mail zendes selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yrd.Doç.Dr. Züleyha ENDES
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Dersin amacı, üretim, muhafaza ve pazarlama bakımından ayrıcalık gösteren organik ürünlerin muhafaza ve pazarlama yöntemlerinin öğrencilere öğretilmesi ve mesleki yaşamlarına hazırlanmasıdır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 0 80
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Organik sebze ve Meyveleri İşleme Teknolojisi Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (I. Cilt). Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara
2 Meyve ve Sebzelerde Bulunan Organik Bileşikler Cemeroğlu B., Karadeniz F., Özkan M. 2003. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara
3 Meyve ve Sebzelerde Bulunan Organik Bileşikler Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (I. Cilt). Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara
4 Meyve ve Sebzelerde Bozulma Nedenleri Ve Mikrobiyolojisi Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (I. Cilt). Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara
5 Meyve ve Sebzelerde Ön İşlemler Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (II. Cilt). Ankara Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara.
6 Meyve ve Sebzelerde Ön İşlemler Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (II. Cilt). Ankara Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara.
7 Meyve ve Sebzelerde Ön İşlemler Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (II. Cilt). Ankara Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara.
8 Ara Sınav
9 Meyve ve Sebzelerin Soğutulması ve Dondurulması Cemeroğlu B., Karadeniz F., Özkan M. 2003. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara
10 Kurutma Teknolojisi Cemeroğlu B., Karadeniz F., Özkan M. 2003. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara
11 Depolama çeşitleri Cemeroğlu B., Karadeniz F., Özkan M. 2003. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara
12 Depoda Havalandırma ve Hava Dolaşımı Cemeroğlu B., Acar J. 1986. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Y.No:6. ANKARA
13 Organik ürünlerin işlenmesi ve ambalajlanması ile ilgili Yönetmelik T.C. Resmi Gazete 18 Ağustos 2010 ÇARŞAMBA
14 Türkiyede Tarımsal Ürünlerin Pazarlaması Faruk Emeksiz Mevhibe Albayrak Erdoğan Güneş Ahmet Özçelik O. Orkan Özer Kemalettin Taşdan. Türkiyede Tarımsal Ürünlerin Pazarlama Kanalları ve Araçlarının Değerlendirilmesi
15 Türkiyede Tarımsal Ürünlerin Pazarlaması Faruk Emeksiz Mevhibe Albayrak Erdoğan Güneş Ahmet Özçelik O. Orkan Özer Kemalettin Taşdan. Türkiyede Tarımsal Ürünlerin Pazarlama Kanalları ve Araçlarının Değerlendirilmesi
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 28 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 8 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 6 2
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 1
Küçük Sınavlar : 1 2
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Öğrenciler organik ürünlerin konvansiyel ürünlerden daha farklı muhafaza edildiği bilincine varırlar 3
D.Ö.Ç. 2 Organik Ürünlerin Pazarlama aşamalarını kavrar 3
D.Ö.Ç. 3 Organik Ürünlerin İşlenmesinde dikkat edilmesi gerekn hususları öğrenme 4
D.Ö.Ç. 4 Organik Ürünlerin mehafazasında geleneksel ürünlere görenelere dikkat edilmesi gerektiğini anlama 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20