ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   MESLEKİ UYGULAMA II
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 5515333 2 / 0 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Raziye KOÇAK
Koordinator E-mail rkocak selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Dr.Züleyha ENDES
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Organik üretim ve organik bitki yetiştiriciliği hakkında bilgi edinme ve uygulama
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 0 100
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik olarak ayrıntılı bilgilerin yanısıra, ders içeriğine göre, hem tarlada hem de laboratuarda uygulamalı bir şekilde prosesler anlatılır. Bilgisayar, projeksiyon cihazı gibi teorik anlatım desteklerinin yanısıra, tarla çalışmalarında tarla hazırlığından ürünlerin işlenmesine kadarki süreçte kullanılan alet ekipmanlar laboratuarda da gelen ham maddenin işlenerek son ürün haline gelen kadarki süreçte kullanılan alet, ekipman ve cihazların yardımıyla, ders içeriği pekiştirilir.
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Sebze tohumu ekimi ve fideleme Üretim parselleri ve sera
2 Meyve ve peyzaj bitkilerinden çelik alma ve fidan yetiştirme Üretim parselleri ve sera
3 Fide ve fidan bakımı Üretim parselleri ve sera
4 Fide ve fidan dikimi için toprak hazırlama Üretim parselleri ve sera
5 Fide ve fidanların şaşırtılması Üretim parselleri ve sera
6 Fide ve fidanlarda bakım Üretim parselleri ve sera
7 Fide ve fidanlarda hastalık ve zararlı kontrolu Üretim parselleri ve sera
8 Topraksız tarım uygulamaları Üretim parselleri ve sera
9 Topraksız tarım yöntemleriyle bitki yetiştirme Üretim parselleri ve sera
10 Ara sınav Üretim parselleri ve sera
11 Ürünlerde hasat Üretim parselleri ve sera
12 Ürünlerde hasat sonrası işlemler Üretim parselleri ve sera
13 Hasat edilen ürünlerin değerlendirilmesi Üretim parselleri ve sera
14 Üretim parsellerinin ve sera-fideliklerin genel temizliği, bakım işlemlerinin tamamlanması Üretim parselleri ve sera
15 Genel değerlendirme Üretim parselleri ve sera
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : - -
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 5
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 2 5
Arazi Çalışmaları : 2 14
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 5
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 2
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Organik fide ve fidan yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olma. 4
D.Ö.Ç. 2 Örtü altı yetiştiriciliği ve topraksız tarım konusunda bilgi edinme. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20