ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ORGANİK MEYVECİLİK VE BAĞCILIK
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 5515329 3 / 1 4
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Yrd.doç.dr. Muhittin Çelebi
Koordinator E-mail mcelebi selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı öğrencilerin organik yöntemlerle bağcılık, meyveler ve yetiştiriciliği konularında temel bilgilere sahip olmalarını sağlamak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 0 100
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Fidan Yetiştirme Tekniği ve Meyve Bahçesi Tesisi Organik tarım (YAYÇEP), yayın no.1
2 Meyve Ağaçlarının Budanması Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.-Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1
3 Bahçe Bitkilerinin ekolojik istekleri Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.-Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1
4 Bodur Meyve Yetiştiriciliği Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.-Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1
5 Ekolojik meyvecilik Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.-Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1
6 Bağcılık Asma yetiştiriciliği, 2009. MEGEP
7 Bağcılık Asma yetiştiriciliği, 2009. MEGEP
8 vize sınavı
9 Yumuşak çekirdekli meyv. Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1 Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.
10 sert çekirdekli meyveler Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1 Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.
11 Sert Kabuklu meyveler Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1 Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.
12 Subtropical meyveler Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1 Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.
13 Üzümsü meyveler Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1 Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.
14 Turunçgiller Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1 Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.
15 meyvelerde hasat, nakliye ve depolama Organic tarım (YAYÇEP),yayın no.1 Genel Meyvecilik. 1997. gerçekçioğlu, R. G.O.Ü. Ziraat Fakültesi.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   1 40
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 4
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 1 4
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 10
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : 5 2
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 15
Final : 1 25
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 organik meyvecilik ve bağcılıkla ilgili temel bilgileri bilir ve uygulayabilir yetiştiriciliğinin temel ilkelerini bilir 3
D.Ö.Ç. 2 meyve ve bağlarda budamanın önemini bilir ve uygulayabilir 2
D.Ö.Ç. 3 meyvelerin hasat, taşıma ve depolama ilkelerini bilir 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20